DRAGAN ŠTULIĆ ISTIČE

Svakome bi trebala biti čast igrati za Orijent!

Ponedjeljak, 11. kolovoza 2014. 16:36 Napisao  Patrik Mršnik

Uprava pred mene nije postavljala imperative, pa tako nisam niti ja pred igrače, kaže Štulić

Novi županijski ligaš polako slaže svoju momčad u usponu prema vrhu. Deset igrača u Orijentu u odnosu na prošlu sezonu više nema, počeli su sa odigravanjem pripremnih utakmica, vrijeme radi za njih. Najvažnije je da je ustrojen novi klub, kreće se od nule, bilo da se radi o igračima, struci, okruženju. Orijent se spustio za dvije stepenice niže, u Prvu županijsku ligu. Bio je na to primoran nakon sudske odluke o stečaju koja ga je zadesila krajem lipnja.

- Svi startamo od nule. Svi dajemo svoj obol da se Orijent vrati na put onog starog ponosa Sušaka, da krenemo tim putem. Polako se slažemo, nije bajna situacija, ali dajemo sve od sebe, rekao je trener Dragan Štulić, posljednji strateg starog, i prvi trener novog Orijenta.

Glavni problem bit će mu sastavljanje igračke križalje. Među desetoricom koji više ne stanuju na Krimeji mahom su stožerni igrači prošlosezonske trećeligaške sezone. Kovačević, Rabar, Škarica, Polegubić, Bajramović... Popis je poduži, Štulić veli kako se nije moglo utjecati na njihove odlaske.

- Jasno mi je da je igračima uvijek imperativ igrati na što većoj stepenici. Mi smo se sada spustili za dvije, krećemo od početka, pa je i prirodno da su nas neki igrači napustili. Razmilili su se po trećeligaškim i četvrtoligaškim klubovima, zaradit će i koju kunu više. Mišljenja sam međutim, da bi svakom igraču trebala biti čast igrati za klub piput Orijenta, s bogatom tradicijom, za klub koji će nesumnjivo ponovno biti tamo gdje mu je mjesto, kaže Štulić.

Rubrika 'dolasci' sve je punija. Priključena su dva igrača Lučkog radnika - Goran Kljutić i Hrvoje Grgurić, kao i četvero igrača iz omladinske škole kluba s istoka grada. Na popisu je devetnaest igrača, trebala bi u skoro vrijeme pristići još dvojica, a trener Štulić s tim bi, konačnim popisom bio zadovoljan. Sezona je to u kojoj nema imperativa nti na jednoj osovini u klubu.

- Uprava pred mene nije postavljala imperative, pa tako nisam niti ja pred igrače. Već sam rekao da želim rad, da želim isto ono što smo imali lani. Rang natjecanja nije opravdanje za smanjen opseg rada. Moramo biti dobri na terenu, prezentirati maksimum u svakoj utakmici i dati svoj maksimum. Svima će biti u interesu da nas pobjede, stoga moramo biti spremni za svaku utakmicu, kaže Štulić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.