Denis Lopac, trener Orijenta 1919: Nas svugdje u ligi gledaju kao što gledaju Dinamo u prvoj ligi

Četvrtak, 20. studenog 2014. 22:44 Napisao  I. V.

 Samo je ime Orijent značilo nastavak tradicije, sve ostalo trebalo je stvarati od početka. Morate znati da smo krenuli od nule, da smo registrirali oko 200 novih igrača, kaže Lopac 


Momčad Orijenta 1919 dva kola prije kraja polusezone vodi na ljestvici bez poraza sa samo šest primljenih pogodaka u 11 kola. Lokomotiva i Cres zaostaju dva boda, ali brojke ukazuju da Orijent igra dovoljno stabilno da se trener Denis Lopac ima pravo nadati tituli jesenskog prvaka.

- Za sada mogu biti zadovoljan iako moram napomenuti da smo sve radili u hodu. U zadnjim utakmicama postao sam zadovoljan kako igramo, tek mi je sada igra počela sličiti na ono što bih želio. Nadam se da ćemo nastaviti tim tragom. Sada smo u situaciji da se sve momčadi zatvore, posebno na Krimeji, i onda treba igru treba stvarati u tzv. trećoj zoni. Igra u završnici problem je koje ne mogu lako riješiti puno ozbiljnije momčadi od nas, a kamo neće biti problem za nas iako smo puno napredovali. Recimo, protv Rječine u Dražicama trebalo je biti puno uvjerljivije od 1:0, a protiv Borca na Krimeji dobili smo 1:0, a da nismo uputili puno udaraca na gol. Međutim, mogu biti zadovoljan da održavamo kontinuitet pozitivnih rezultata, kaže Lopac.

Ime Orijent nosi određeni pritisak od kojega ne možete pobjeći?

- Orijent je klub velike tradicije, igrao je drugu ligu u bivšoj državi, iako je prvu hrvatsku ligu... Da ne govorimo o navijačima koji nastavljaju sušačku tradiciju, ime Orijent sigurno ima drugu dimenziju. Međutim, morate znati da smo krenuli od nule, da smo registrirali oko 200 novih igrača, prije dva, tri mjeseca nismo imali desetak juniora i kadeta, sve su klupske strukture iznova podizane. Napravili smo velike iskorake na čelu s predsjednikom Emilom Marganom, meni puno pomaže sportski direktor Aldo Stipanov. Samo je ime Orijent značilo nastavak tradicije, sve ostalo trebalo je stvarati od početka. A nas svugdje gdje dođemo gledaju kao što gledaju Dinamo u prvoj ligi, otprilike je isto.

Budući da okosnica vaše momčadi ima dovoljno iskustva, Orijentu se prvo mjesto prirodno nameće u županijskoj ligi?

- Ima i Lokomotiva vrlo solidne igrače, trener radi već dvije godine s momčadi, imaju jako dobar roster za ovu ligu. Međutim, ne treba tražiti alibije, ovo je izazov koji sam svjesno prihvatio. Ako odradimo kako treba ova dva kola do kraja ovog dijela sezone, moramo se dobro pripremiti za nastavak sezone ako želimo ući u viši rang. Kada se stabiliziramo, Orijentu se otvaraju dodatne mogućnosti. Ali ne bih voilo ništa govoriti unaprijed, znamo kakva je lopta, zaključuje Lopac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.