Cres nije putovao na Rab, županijski klubovi lakše podnose kazne nego troškove putovanja

Subota, 01. lipnja 2013. 11:09 Napisao  I. V.

Nakon završetka sezone moramo riješiti način da kazne postanu drastičnije.  Moramo mijenjati disciplinski pravilnik, jer ovo je postalo smiješno, kaže povjerenik Milan Rukavina

U Prvoj županijskoj ligi povjerenik za natjecanje Milan Rukavina praktično svako kolo oduzme nekom klubu jedan bod zbog toga što ne doputuje na utakmicu. Proljetni trend se nastavlja, klubovi na kraju prvenstva izbjegavaju putovanja na otoke.

 

- Evo, u petak su mi javili da Cres neće putovati na Rab! Cresu je to prvi put da ne putuje, procijenili su da ne mogu izgubiti više od jednog boda, odlučili su da ne putuju jer su navodno igrači zauzeti, kaže Rukavina.

 

Klubovi svjesno kalkuliraju: ako ne putuju, više su koristi ostvarili klupskoj blagajni nego što su klubu nanijeli štetu na ljestvici. Sankcije za očito blage:

 

- U Pravilniku o natjecanju stoji da klub smije jednu utakmicu neodigrati  zbog  neopravdanih razloga. Ako ne odigra dvije, ispada iz lige kao što je svojedobno iz Prve lige ispao Karlovac. Ni jedan naš klub nije dvaput odustao! Nakon završetka sezone moramo riješiti način da kazne postanu drastičnije, recimo, da natjeramo klubove da plate onoliku novčanu kaznu koliko bi im iznosili putni troškovi. Moramo mijenjati disciplinski pravilnik, jer ovo je postalo smiješno, smatra Rukavina.

 

Zabrinjavajuće je da troškovi  natjecanja postaju neodrživi za većinu županijskih klubova

 

- U Prvoj županijskoj ligi putuje se na tri otoka, troškovi jednog putovanja pokrivaju  troškove nekoliko domaćih utakmica. Ne znam hoće li svi klubovi igrati na jesen sa seniorskim pogonima, neki su već najavili da bi mogli odustati od natjecanja u seniorskoj konkurenciji. Govorim od Prvoj A županijskoj ligi premda ima nekih naznaka da čak i neki klubovi u Prvoj županijskoj ligi razmišljaju o gašenju, kaže Rukavina.   

 

Lošinj je prvak Prve županijske lige, Omladinac je zimus odustao, tko ispada i ulazi?

 

- Nitko ne bi trebao ispasti! Lokomotiva i vjerojatno Vrbovsko trebali bi razigravati i odlučiti tko će u Prvu županijsku ligu. Jedino se još može dogoditi da Lošinj dobije licencu za igranje u Trećoj ligi – Zapad, predali su zahtjev i čekaju odluku Komisije za licenciranje. Ako Lošinj postane trećeligaš, a iz Treće lige – Zapad ne ispadne ni jedna naš klub, onda bi u Prvu županijsku ligu trebala ući dva kluba, zaključuje Rukavina.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.