Polaganje ispita postalo je spektakularno, kada je jedan mentor s tribina ušao na teren

Nedjelja, 09. travnja 2023. 14:57 Napisao/la  Igor Vranić

Zbog profesionalne odgovornosti imena aktera ne smiju se spominjati jer priča nije autorizirana, ali to neće utjecati na zanimljivi sadržaj

Polaganje ispita postalo je spektakularno, kada je jedan mentor s tribina ušao na teren

Zanimljiva priča o neobičnom događaju sudačke obuke autentična je utoliko koliko je istu priču ispričalo više očevidaca neovisno jedan od drugoga.

Priča je stara nekoliko tjedana tijekom kojih ni jedan očevidac nije smogao hrabrosti imenom i prezimenom potvrditi identitet aktera, pa su imena i prezimena nekoliko roditelja, aktera i dužnosnika poznati jedino redakciji.

Zbog profesionalne odgovornosti imena aktera ne smiju se spominjati jer priča nije autorizirana, ali to neće utjecati na zanimljivi sadržaj.

Na jednoj natjecateljskoj utakmici mlađih uzrasta u jednom od najvećih gradova PG županije nogometni suci pripravnici polagali su praktični dio ispita.

Ispite su polagali pred nekoliko stručnih mentora uredno verificiranih u jednoj sudačkoj organizaciji.

Polaganje ispita postalo je spektakularno, kada je jedan mentor s tribina ušao na teren, prekinuo je utakmicu i promijenio odluku jednog suca pripravnika kao da se ne igra utakmica za bodove nego odrađuje pokazni trening za suce.

Nakon toga drugi mentor budućih sudaca poništava odluku prvoga mentora i vraća utakmicu u prvobitno stanje s time da je drugi mentor istodobno bio akter utakmice kao službena osoba.

Priča ne bi bila potpuna da utakmicu nije gledao čelnik jednog od dvaju klubova, isti je ujedno čelnik županijske nogometne organizacije koja ga je formalno zadužila da brine o razvoju mlađih uzrasta.

Zbunjeni dječaci dvaju regionalnih klubova na terenu zajedno s njihovim roditeljima na tribinama svjedočili su povijesnom događanju suđenja u jednoj natjecateljskoj utakmici, koja je uredno registrirana kao da su je sudili suci pripravnici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.