ZORAN BOGOLIN

Nemam pojma odakle dovesti mlade i kvalitetne igrače

Petak, 09. veljače 2024. 21:05 Napisao  I. V.

Ne bih htio nikoga podcjeniti, brzo se u utakmicama vidi imaju li mladi igrači kvalitete, kaže trener Opatije

Zoran Bogolin
Zoran Bogolin

HNS je odlučio od iduće sezone promijeniti pravilo o obveznom broju tzv. igrača zaštićenog godišta u drugoj i trećoj ligi.

Od sezone 2024/25 u drugoj ligi umjesto trojice moraju igrati dvojica, u trećoj ligi umjesto trojice igrača tijekom cijele utakmice moraju igrati  četvorica mlađih igrača:

- Ne petljam se u odluke HNS-a, kaže trener Opatije Zoran Bogolin.

Zato se HNS petlja u prirodne procese dok od treće lige nastoji stvoriti tzv. razvojnu ligu na uštrb kvalitete natjecanja što je sa stručnog stanovišta vrlo diskutabilno.

U najtežoj situaciji bit će trećeligaši koji imaju visoke ambicije kao Opatija ove sezone budući da će od iduće sezone u rosterima morati imati barem šetoricu, sedmoricu mladih igrača dovoljno kvalitetnih da ostvare plasman u višu ligu.

HNK-a Rijeka u županiji prirodno proizvodi najkvalitetnije mlade igrače, ali ulaganje u mlade ograničeno je kvantitetom.

Rijeka ove sezone Prvu HNL - juniora odlučila je igrati s generacijom mlađih igrača, svi imaju pravo igrati za juniore iduće sezone što znači da regionalni trećeligaši iduće sezone ne mogu očekivati značajniju pomoć riječkog prvoligaša:

- Nemam pojma odakle dovesti mlade i kvalitetne igrače! To je posao za Davida Copperfielda! Ne bih htio nikoga podcjeniti, brzo se u utakmicama vidi imaju li mladi igrači kvalitete. Stariji igrači Opatije sada se moraju dobro zamisliti! Moraju postati prvaci da bi iduće sezone igrali za Opatiju, poručuje Bogolin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.