U subotu se održava deveti Liburnijski maškarani malonogometni humanitarni turnir

Četvrtak, 06. veljače 2014. 15:42 Napisao/la  SC

Dječji turnir održat će se u dvorani Marino Cvetković s početkom u 9 sati ujutro, dok će seniori svoje utakmice odigrati u sportskom centru "Da-mar" u Rukavcu od 14 sati

Ove subote održat će se deveti po redu Liburnijski maškarani malonogometni humanitarni turnir. Dječji turnir održat će se u dvorani Marino Cvetković s početkom u 9 sati ujutro, dok će seniori svoje utakmice odigrati u sportskom centru "Da-mar" u Rukavcu od 14 sati.

U dječjem turniru (2005. godište i mlađe) nastupit će 20 ekipa, a nagrade će se djeliti za četiri najbolje ekipe. Ujedno, nagrađeni će biti najbolji igrač, strijelac, golman, najbolja maškarana ekipa, najbolje maškarani pojedinac i najmaškarani trener. Svi sudionici dobivaju krafnu i sok.

Na seniorskom turniru nastupit će preko 20 ekipa s Liburnije. Djelit će se nagrade za četiri prva mjesta. Pobjednik će dobiti pršut i pet litra vina, drugo mjesto nosi pleh pancete i pet litara vina, treće mjesto pet kilograma kobasice i pet litara vina, dok četvrto mjesot nosi pet litara vina. Dijelit će se nagrade za najboljeg igrača, strijelca, golmana i najboljeg maškaranog pojedinca, te trenera.

Ove godine očekuje se oko stotinjak djece, 150 seniora i oko 500 posjetitelja turnira. U sklopu turnira organizira se i humanitarna akcija "Mladi za mlade" kojom se za djecu i mlade sa zdravstvenim problemima ili lošeg imovinskog stanja prikuplja pomoć. Turnir je i ove godine humanitarnog karaktera, a novčana sredstva prikupljaju se za Aktiv crvenog križa - odnosno socijalni dućan koji djeluje na području Liburnije.  Svi koji žele pomoći mogu sredstva uplatiti na žiro-račun Malonogometnog kluba Kvarner Matulji (2484008-1104581541, Raiffeisen banka) s napomenom "Za humanitarnu akciju".

Ujedno će se skupljati hrana i roba i svi koji dođu na turnir mogu donijet nešto hrane ili stare robe i donirati za ovu akciju.

Malonogometni klub "Kvarner" iz Matulja u suradnji sa Klubom mladih IDS-a Liburnije od 2006. do 2013. godine organizirao je osam malonogometnih maškaranih turnira za djecu i maškarane seniorske grupe. Kroz osam godina nastupilo je preko 1000 djece u četiri dobne skupine iz Hrvatske i inozemstva i oko 1000 sudionika seniorskih maškaranih grupa iz Istre, Liburnije i Primorja.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.