DVORANSKO PRVENSTVO PGŽ

Dvorana mladosti spremna za 2.000 igrača

Četvrtak, 29. studenog 2012. 13:35 Napisao  Luka Variola

U jednoj od revijalnih utakmica snage će odmjeriti generacija Rijeke 98/99 i generacije Orijenta od 92. do 95.

Sve je spremno za drugo izdanje Županijskog dvoranskog prvenstva u dvorani Mladosti, zajednička je ocjena okupljenih na konferenciji za novinare koja je održana u trofejnoj dvorani NK Orijent. Na druženju s novinarima bili su koordinator natjecanja Damir Kraljić, predsjednik Orijenta Predrag Kosanović, direktor Izvor osiguranja Dario Kuhar i predstavnik Zagrebačke pivovare Dario Ružić.

- Zadovoljni smo jer ovo natjecanje ove godine prelazi na jednu višu razinu. Drago nam je da je Orijent dio toga. Natjecanje je ove godine osjetno naraslo. Želja je Orijenta da se ovo natjecanje bazira na djeci kako bi ona i tijekom zimskog perioda imala jedan sportski izbor, objasnio je čelni čovjek Orijenta.

Trećeligaš s Krimeje je organizator nogometne smotre koja će se odvijati u pet kategorija i to: mlađi i stariji morčići, mlađi pioniri, seniori i veterani. Prijavljeno je 134 ekipa iz cijele županije, a na umjetnoj travi najnovije generacije prodefilirati će preko 2.000 nogometaša. Prvenstvo počinje 2. prosinca i traje do 15. prosinca.

- Prošle godine smo imali velikih problema s dobivanjem dvorane, ove godine je to na jednom punom većem nivou. Prvenstvo je prepoznato od strane Grada Rijeke i nogometnog saveza. Grad nam je ove godine stvarno izašao u susret, objašnjava Kraljić, koji je dodao i nekoliko noviteta:

- Zamislili smo i nekoliko revijalnih utakmica. U jednoj utakmici snage će odmjeriti generacija Rijeke 98/99 i generacije Orijenta od 92. do 95.. Znači na jednoj strani Nenad Gračan i njegovi puleni, a na drugoj Predrag Stillinović i njegovi dečki. Dvije najeksponiranije generacije oba kluba, da se ljudi malo sjete tih vremena. U drugoj će se utakmici sučeliti Olimpijci pod vodstvom Aramisa Naglića sa selekcijom beskućnika. U pripremi je i dvoboj navijačkih skupina i novinara, ali to još moramo do kraja realizirati, zaključio je Kraljić.

Fotogalerija: Foto Kurti

Seniori

Skupina A: Rijeka, Halubjan, Goranin, Risnjak, Gomirje

Skupina B: Opatija, Lošinj, Zamet, Lokomotiva

Skupina C: Vinodol, Rječina, Mune, Kozala, Turbina

Skupina D: Orijent, Cres, Lučki radnik, Vihor

Skupina E: Krk, Draga, Lovran, Mrkopalj

Skupina F: Naprijed, OŠK Omišalj, Omladinac, Željezničar.

Skupina G: Pomorac, Crikvenica, Klana, Stari grad

Skupina H: Grobničan, Borac, Grbci 2000, Goranka.

Veterani

Skupina A: Vinodol, Borac, Novi list, Zrinski, Rikard Benčić.

Skupina B: Pomorac, Rijeka, Sveti Matej, 5. Zborno područje

Skupina C: Kraljevica, Medicinar, Opatija, Naprijed, Kvarner 2007

Skupina D: Orijent, INA, Krk, Gornji Zamet.