Olea kup 2023: Dinamo i Austria Beč u finalu, Rijeka poražena

Četvrtak, 02. studenog 2023. 20:35 Napisao/la  SC

U-17 momčad Rijeke u trećem je kolu poražena od Austrie Beč rezultatom 1:2

Detalj s utakmice Rijeka - Austria Beč
Detalj s utakmice Rijeka - Austria Beč

Nogometaši Dinama i Austrie Beč igrat će u finalu trećeg Olea Cupa, U-17 turnira nogometaša, što se u organizaciji Hotela Olea, tvrtke Modern Line, Nogometnog kluba Novalja, a pod pokroviteljstvom Grada Novalje i Hrvatskog nogometnog saveza.

U-17 momčad Rijeke u trećem je kolu poražena od Austrie Beč 2:1, momčad Rijeke tako će igrati u utakmici za peto mjesto, protiv Udinesea.

Finale i utakmica za treće mjesto sigurno će se igrati, upitno je hoće li se zbog vremenskih prigoda odigrati utakmice za sedmo i peto mjesto, odluku o tome organizator će donijeti u petak ujutro.

Turnir je u četvrtak posjetila i delegacija HNS-a, predvođena Mariom Smodlakom, dopredsjednikom Saveza.

- Olea je kvalitetan turnir, kada vidimo imena momčadi koje su na turniru već to treba respektirati. Nadam se da ćemo i dogodine biti tu na istom mjestu. Hrvatski nogometni savez je napravio mnogo terena, u narednom periodu nadam se da će takav jedan teren niknuti i u Novalji. Infrastruktura je nešto što je jako bitno za hrvatski nogomet, za razvoj mladih igrača. U dosadašnjem periodu uložili smo mnogo novaca u infrastrukturu, uvjeren sam da će tako biti i ubuduće. Naša je obaveza da dolazimo na ovakve turnire, da podržavamo, Hrvatski nogometni savez je pokrovitelj ovog turnira, nadam se da će se narednih godina broj ekipa samo povećati, rekao je Mario Smodlaka, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

RIJEKA: Zeko, Miškulin, Šimurina, Mrvčić, Bačić, Lekaj, Lerga, Škalamera, Mady, Butković, Peranović (Podobnik, Kružić, Banković, Mohorovičić, Vinarš)

Rezultati:
1. kolo:

Dinamo - Udinese 4:1
Rijeka - Rukh Lviv 0:1
Osijek - Sarajevo 0:0
Gorica - Austria Beč

2. kolo:
Pag:
Rukh Lviv - Austria Beč 0:1
Udinese - Sarajevo 0:2
Novalja:
Rijeka - Gorica 1:1
Dinamo - Osijek 0:0

3. kolo:
Pag:

Osijek - Udinese 0:1
Gorica - Rukh Lviv 0:2
Novalja:
Dinamo - Sarajevo 1:0
Rijeka - Austria Beč 1:2

Petak, 3. studenoga
09:00 utakmica za 7. mjesto: Osijek - Gorica
10:15 utakmica za 5. mjesto: Udinese - RIjeka
11:30 utakmica za 3. mjesto: Sarajevo - Rukh Lviv 
13:00 finale: Dinamo - Austria Beč

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.