Ured županijskog saveza PGŽ-a nije reagirao ni mjesec dana nakon što je istekao rok za prijave!

Četvrtak, 24. ožujka 2022. 12:37 Napisao/la  Igor Vranić

Pravodobnom reakcijom tajnika istarskog županijskog saveza, Veli Vrh uvršten na popis klubova koji su se prijavili za viši rang

Ivan Peraić
Ivan Peraić

 Zanimljiva je sudbina NK-a Kraljevica!

Zbog propusta klupske administracije NK Kraljevica nije se prijavio za natjecanje u višem rangu iduće sezone!

Mjesec dana nakon isteka roka, čelnici Kraljevice saznali su da nisu prijavljeni nakon objave na SportComu!

Previd klupskoga tajništva dovodi u pitanje višegodišnji trud i ulaganja, Kraljevica nekoliko sezona nastoji ući u viši međužupanijski rang natjecanja, koji se još ove sezone zove Treća HNL - Zapad.

Iduće sezone uvodi se jedinstvena treća liga pa sadašnja treća postaje četvrta liga.

Pravo na plasman u viši rang temeljem plasmana ostvarit će tri prvoplasirana kluba u sadašnjoj Četvrtoj NL NS Rijeka, Kraljevica je lider i najveći favorit za prvaka.

Ništa Kraljevičanima neće značiti plasman ako središnjica ne uvaži naknadnu prijavu za natjecanje u višem rangu.

NK Kraljevica obratio se Natjecateljskoj komisiji HNS-a, klupski čelnici očekuju pozitivo rješenje koje sigurno ne bi pozitivno prihvatili klubovi koji su se uredno prijavili za natjecanje u višoj ligi.

A njih je ukupno čak osam!

Među osam prijavljenih nalazi se Veli Vrh, koji se pravodobno prijavio zahvaljujući intervenciji tajnika istarskog županijskog saveza Robija Fonovića.

Dan nakon što su iz ureda Središta Rijeka u županijski ured na uvid stigle prijave klubova, tajnik istarskog saveza uvidio je da nedostaje prijava Velog Vrha.

Odmah je utvrđeno da je mail istarskog kluba završio u smeću, pravodobnom reakcijom županijskog tajništva otkrivena je pogreška pa je Veli Vrh uvršten na popis klubova koji su se prijavili za viši rang.

Ured županijskog saveza PGŽ-a u slučaju Kraljevice nije reagirao ni mjesec dana nakon što je istekao rok za prijave!

Zašto bi reagirao?

U opisu poslova tajnika županijskog saveza PGŽ-a Ivana Peraića nigdje ne piše da je dužan ispravljati administrativne pogreške klubova.

Budući da je Peraić član Natjecateljske komisije HNS-a, u slučaju Kraljevice njegova je jedina dužnost da savjesno podrži odluku središnjice HNS-a u skladu s pravilnicima.

Kakva god odluka bude donesena, Peraić nikada nije imao problema sa savješću.

Standings provided by SofaScore