HNS UVAŽIO MOLBU

NK Kraljevica prijavljen za natjecanje u višem rangu

Ponedjeljak, 04. travnja 2022. 20:39 Napisao/la  Igor Vranić

HNS je uvažio zamolbu Kraljevice i još nekoliko klubova, sličnih je problema bilo i u drugim središtima, potvrdio je vijest iz središnjice Branko Kajfeš, tajnik Središta Rijeka

NK Kraljevica prijavljen za natjecanje u višem rangu

 Nogometni klub Kraljevica prijavljen je za viši rang natjecanja iduće sezone, HNS je uvažio zamolbu kraljevičkog četvrtoligaša.

- HNS je uvažio zamolbu Kraljevice i još nekoliko klubova, sličnih je problema bilo i u drugim središtima, potvrdio je vijest iz središnjice Branko Kajfeš, tajnik Središta Rijeka.

Kao što je poznato, NK-a Kraljevica nije se pravodobno prijavio za viši rang natjecanja iduće sezone, koji nominalno postaje četvrti rang budući da se uvodi jedinstvena treća liga.

Nakon što su čelnici kluba u SportComu pročitali da nisu prijavljeni, obratili su se središnjici HNS-a koja je uvažila previd.

Time je ispravljena pogreška klupske administracije koja je skupo mogla stajati klub, ambiciozna uprava i lokalna samouprava već nekoliko godina ulažu puno truda i dosta novaca da bi se Kraljevica vratila u vrh međužupanijskog nogometa.

Ove sezone Kraljevica na terenu pokazuje da ima momčad za viši rang natjecanja, ali to nije dovoljno!

Osim plasmana, svaki klub treba ispuniti određene kriterije da bi igrao višu ligu!

Branko Kajfeš zadužen je za licenciranje klubova u Središtu Rijeka, za klubove koji su skloni kasniti s prijavama dobro je znati sljedeće:

- Ponavljam ono što sam već jednom izjavio, nitko klubovima nije krivac ako se ne prijave pravodobno, ne mogu u županijskim savezima znati što se događa u svim klubovima. Prvo se se trebalo prijaviti za viši rang, u drugoj fazi svi klubovi moraju dostaviti potrebnu dokumentaciju do 30. travnja! Kraljevica je isto kao i drugi klubovi dobila što sve mora dostaviti do 30. travnja! Nakon toga na teren izlazi komisija koja utvrđuje zadovoljava li određeni klub sve potrebne kriterije za rang u koji se prijavio. Ako klub ne dostavi potrebnu dokumentaciju do 30. travnja, komisija neće ni izlaziti ne teren, upozorava Kajfeš.

S obzirom da se mijenja ustroj, pa sadašnji trećeligaši postaju četvrtoligaši, hoće li se mijenjati kriteriji u nižim ligama?

- Kriteriji su za sada ostali isti, neće biti popusta za nove klubove koji iduće sezone ulaze u četvrtu ligu, koja se sada zove treća liga.

Standings provided by SofaScore