Nije poznato hoće li peta liga imati 14 klubova, NK Rab smatra da su kriteriji nepravedni

Petak, 24. lipnja 2022. 10:39 Napisao  I. V.

Ako se liga proširi na 14 klubova, u višu ligu mogu ući tri nova kluba (Draga, Zamet, Banjole) čime bi zadnji Halubjan ostao u ligi

Blato na Rabu, jedno od najatraktivnijih igrališta u Hrvatskoj
Blato na Rabu, jedno od najatraktivnijih igrališta u Hrvatskoj

Nije još poznat format natjecanje druge međužupanijske nogometne lige, koja postaje peti razred natjecanja.

Natjecanje vodi Središte Rijeka, što znači da će format odrediti predstavnici triju županijskih saveza.

Za sada je poznato da su u ligu više otišli Medulin 1961 i Kraljevica čime su se oslobodila dva mjesta u Ligi 13.

Pravo na plasmane u sada petu ligu izravno su ostvarili prvaci triju županijskih liga ako imaju uvjeta, nakon toga pravo ostvaruju klbovi plasirani do trećeg mjesta ako imaju uvjeta.

U županijskoj ligi PGŽ-a pravo na plasman stekao je prvak Draga, drugoplasirani Rikard Benčić ne želi u ligu više za razliku od trećeplasiranog Zameta, koji je podnio zahtjev za ishodovanje licencije.

U istarskoj županijskoj ligi u višu ligu želi samo prvak Banjole, Ličko-senjska županija službeno nema kandidata za plasman u ligu više.

Prirodno se nameće rješenje koje bi u skladu s propozicijama natjecanja i zadnjim odlukama Izvršnog odbora HNS-a trebalo zadovoljiti sve interese.

Ako se liga proširi na 14 klubova, u višu ligu mogu ući tri nova kluba (Draga, Zamet, Banjole) čime bi zadnji Halubjan ostao u ligi, jer time ne ugrožava propulzivnost između liga, kao što je odredio Izvršni odbor HNS-a na zadnjoj sjednici.

Jedino NK Rab smatra da bi tako formirana liga bila nepravedna budući da kao četvrtoplasirani klub u županijskoj ligi Rab nema pravo igrati u višem rangu ako ispunjava uvjete.

Budući da su u višim ligama petoplasirani klubovi ostvarili pravo na plasman u ligu više, Rabljani smatraju da se u novim okolnostima isto pravilo trebalo primijeniti na županijsku ligu.

 

Standings provided by SofaScore