MARKO ŽUBRINIĆ

Ne bih se htio osvrtati na ostale klubove, tko se prijavio i tko nije

Četvrtak, 24. ožujka 2022. 18:03 Napisao  I. V.

Veselimo se da će idući vikend prvi put nakon korone doći gledatelji, pozivam ih da u što većem broju dođu pogledati utakmicu protiv Kraljevice, kaže predsjednik Otočca

Marko Žubrinić
Marko Žubrinić

 Derbi 16. kola Četvrtke NL NS Rijeka igra se u Otočcu, u goste dolazi lider iz Kraljevice.

NK Otočac nalazi se skupini klubova koji su se prijavili za natjecanje u višem rangu natjecanja za razliku od Kraljevice, koja u viši rang može jedino odlukom Natjecateljske komisije HNS-a.

Trenutačnim plasmanom NK Otočac stekao bi pravo igrati ligu više:

- Ne mogu komentirati stvari koje se događaju u drugim klubovima, to je pod broj jedan. Drugo, mi smo zainteresirani za plasman u viši rang, uredno smo se prijavili, u daljnoj proceduri nastojat ćemo skupiti svu dokumentaciju koja je potrebna. Ne bih se htio osvrtati na ostale klubove, tko se prijavio i tko nije, to nije moja briga. Moje je da vodim brigu o NK-u Otočac, za sve ostalo postoje relevantna tijela u HNS-u na koje ja ne mogu utjecati, kaže Marko Žubrinić, predsjednik NK-a Otočac i dugogodišnji nogometni djelatnik.

Otočac je uoči subotnjega derbija kola na trećem mjestu, nakon utakmice protiv Kraljevice još se može više približiti jednom od mjesta koje vode u višu ligu:

- Morate biti svjesni da smo mi već sedam sezona u višem rangu, stekli smo iskustvo igranja protiv klubova u jačoj ligi od ove. Gurali smo naše dečke, složila se generacija dobrih igrača, koji su stvorili dobru kemiju s nekoliko igrača izvan Otočca, dobro guramo! Mislim da je svaka ljestvica nakon 15-tak kola releventna, probat ćemo zadržati mjesto na kojemu se trenuačno nalazimo. Ako padnemo koje mjesto na ljestvici, svijet neće stati, nogomet će se igrati dalje. Trudimo se ostati gdje jesmo, veselimo se da će idući vikend prvi put nakon korone doći gledatelji. Pozivam ih da u što većem broju dođu pogledati utakmicu protiv Kraljevice, koja vodi na ljestvici i koja je prema mojem mišljenju najspremnija momčad u ovoj ligi, govori Žubrinić.

Grad Otočac zadjih godina ulaže u infrastrukturu, NK Otočac stekao je uvjete za viši rang:

- Mi ćemo se potruditi da zadovoljimo sve uvjete, imat ćemo tri mlađeuzrasne kategorije, poslat ćemo zahtjev u roku za izuzimanje četvrte kategorije na što imamo pravo u prvoj sezoni i to je to, smatra Žubrinić.

Ima li Otočac momčad koja može zaustaviti Kraljevicu?

- Prošli vikend igrali smo derbi protiv Lokomotvie na kojemu smo dobili kartone zbog čega nećemo biti kompletni, ali u ovoj ligi svatko može pobijediti svakoga doma i vani! Uvijek svi ganjaju lidera tako da će se naši igrači htjeti pokazati u najboljem svjetlu. Rekao sam već da je Kraljevica najspremnija momčad u ligi, ali mi ćemo učiniti sve da bodovi ostanu u Otočcu!

Raspored utakmica 17. kola Četvrte NL NS Rijeka,
subota (15.30):
Borac - OŠK Omišalj
Rovinj - Halubjan
Mladost - Lokomotiva
Otočac - Kraljevica
Klana - Medulin 1921
Novalja - Veli Vrh

 

Standings provided by SofaScore