ZORAN DRAGOJEVIĆ

Moramo pronaći trenera profesionalca

Subota, 30. ožujka 2024. 23:45 Napisao/la  KS

Na kraju nisi fer niti prema sebi, niti prema drugima, ova liga ipak ne trpi trenera koji je „na pola", kaže trener Crikvenice

Zoran Dragojević
Zoran Dragojević Foto: Kristian Sirotich

Košarkaši Crikvenice 6. travnja u Crikvenici dočekuju Hermes Analiticu, ždrijeb je htio da posljednju utakmicu ove sezone Crikveničani igraju baš na domaćem parketu, činjenica da igraju protiv bivšeg premijerligaša samo će dodatno ovoj utakmici dati na težini budući da će Kirci njome proslaviti ostanak u prvoligaškom društvu.

- Pozivamo sve naše sugrađene da nam se pridruže, bit će to lijepa prigoda da se dečki nagrade za zaista lijep rezultat kojega smo ostvarili ove sezone. Mislim da smo zaslužili svi zajedno proslaviti, potrošili smo živaca, vremena, bilo je baš naporno, reći će Zoran Dragojević, trener koji je Crikvenicu uveo u prvoligaškog društvo i zadržao ga u njemu.

Rezultatski gledano, premijerna sezona odrađena je odličnim uspjehom već samom činjenicom da su uspjeli sačuvati status, prava iskušenja tek sada slijede budući da je uvijek aktualno ono pravilo po kojom novaci u ligi na mukama budu tek u drugoj sezoni.

- Imamo godinu dana iskustva, već treba početi raditi za sljedeću sezonu. Jedni kažu da je prva godina najgora, drugi kažu da je najgora druga. Ajde ti sad znaj koja je najgora, a jedna mora biti. Što dalje? Cilj je postati stabilan prvoligaški klub. Prvo moramo sjesti i vidjeti možemo li pronaći neko trenersko rješenje. Najvjerojatnije ću ostati kao pomoćni trener, moramo pronaći trenera-profesionalca i onda slagati momčad. Užasno je teško biti profesionalac u firmi i profesionalac u klubu, tko god misli da je to jednostavno u ovom rangu natjecanja, taj se grdno vara. Na kraju nisi fer niti prema sebi, niti prema drugima. Nigdje nisi kako treba, svugdje si na pola, a ova liga ipak ne trpi trenera koji je „na pola“. Trudio sam se maksimalno, ali sam se baš jako potrošio. Imali smo plan ući u Prvu ligu i to smo ispunili. Ispunili smo i drugi cilj, uspjeli smo ostati u ligi. Sada moramo težiti tome da svake godine napravimo korak više. Nemamo bolesnih ambicija da se bilo čime zavaravamo. Prva liga je odlična liga, odlična je za razvoj mladih, važno je da u momčadi uvijek budu djeca ponikla u našem klubu. Trojica naših igrača rođenih 2004. godine praktički su nositelji u momčadi, to je ono što nas veseli. Sada treba slagati momčad od početka i pokušati izbjeći situaciju da strijepiš u posljednjim dvama kolima.

Okosnica momčadi je tu.

- Razgovarat ćemo sa svim igračima koji su igrali ove sezone, voljeli bismo da odrade još jednu sezonu. Nije dobro slagati momčad bez prvog trenera, svaki trener ima svoju viziju kako bi momčad trebala izgledati, kakav profil igrača želi. Bit će zanimljivo ljeto pred nama, i što se tiče traženja sponzora, igrača, trenera, novih ideja. Radno ljeto.

Uvijek je to u sportu tako, tek što je završila fešta, već počinju problemi.

- Prošle godine smo čekali odluku HKS-a, iako smo znali da ćemo igrati. Znali smo da će igrati naši dečki i tako smo počeli priču, uz ovih par mladih igrača iz Rijeke. Vidjeli smo da je to dovoljno za boriti se za goli život. Tri pojačanja koja su nam došla na polusezoni, Amerikanac Scott, Popović i Volčanšek, su nam podignuli razinu treninga, na sve igrače su djelovali pozitivno i u drugom dijelu smo igrali puno bolje nego u prvom. Zasluga je to i naših domaćih momaka, u prvom dijelu su se mogli upoznati koliko je ovo ozbiljan rad, koliko je ovo teže od Druge lige koju smo igrali do sada.

A to je očito put kojim treba ići.

- Osnova je da imaš dva, tri nositelja momčadi, da imaš tu nekoliko svojih kvalitetnih igrača, da uvijek imaš mladog igrača kojemu možeš pružiti prigodu da se razvija. Ovo nije liga koju bilo tko može olako shvatiti, iz godine u godinu je sve kvalitetnija, puno je tu premijerligaških igrača, ozbiljnih igrača, lijepo je to društvo, lijepo je biti u njemu, čast je  bilo i igrati protiv tih nekih ekipa. Meni kao treneru je najveća nagrada da smo uspjeli osigrati ostanak, a znam da je to nagrada i našim igračima jer su pokazali da mogu. Na početku sezone smo odigrali nekoliko nedostojnih partija, ali kada smo zaredali s pobjedama u dvoranu su nam se vratili gledatelji. Mislim da je ovo idealna liga za Crikvenicu, vjerujem da ćemo postati stabilan prvoligaš i da će uz sve bolju igru sve više naših navijača biti na tribinama. Svijet voli pobjednike, nije to glupost, zaključit će Zoran Dragojević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.