MIRAN LIPOVŠĆAK

Ova sezona će igračima vratiti natjecateljski ritam

Ponedjeljak, 06. prosinca 2021. 00:30 Napisao/la  KS

Drago mi je da djeca i iz Rijeke dolaze u Kastav trenirati košarku, za sve nas to je veliki plus i uspjeh, kaže trener košarkaša Kastva

Miran Lipovščak s košarkašima Kastva
Miran Lipovščak s košarkašima Kastva Foto: KK Kastav/Facebook

U 8. kolu Druge muške lige Zapad košarkaši Kastva svladali su Rudar 94:60 ostvarivši petu pobjedu ove sezone.

Kastavci su na ljestvici trenutačno na četvrtom mjestu, hoće li prvi dio sezone na njemu i zaključiti u prvom redu će ovisiti o utakmici u Karlovcu idućega vikenda.

- S obzirom na trenutačnu situaciju s pandemijom koronavirusa nismo znali što možemo očekivati iz vikenda u vikend i to nam je na neki način obilježilo sezonu. Ona ekipa koja se je bolje snašla u ovim uvjetima na kraju će biti i bolje plasirana. Pula 1981 i Stoja imaju momčadi koje su kompaktne i dugo su zajedno, Pula 1981 je dovela i nekoliko pojačanja, žele se vratiti u viši rang, vidi se tu jedna kvaliteta više u odnosu na sve nas. Nas na početku sezone niti ždrijeb baš nije mazio, imali smo odmah dvije jake utakmice, poraženi smo od Crikvenice i Stoje, ali bila nam je to dobra škola. U posljednja tri tjedna smo se malo konsolidirali i uigrali pa se vide neki naznaci boljih igara, kaže Miran Lipovščak, trener košarkaša Kastva.

Unatoč svim problemima, za razliku od prošle sezone ove se košarka barem igra na svim razinama?

- Nekim igračima koji su u Kastvu bili jako zagriženi prije koronavirusa, sada je taj entuzijazam malo splasnuo. No, to je razumljivo. Praktički godinu i pol dana nisu igrali, svima nam je trebalo da se vratimo u ritam treninga i igranja. Profesionalci su jedno, mi smo nešto sasvim drugo, nadao sam se jedino da će se zadržati kontinuitet jer žalosno bi bilo, a mi imamo relativno mladu momčad, da se dečki u tim godinama prestanu baviti sportom. I u tome smo uspjeli. Kažem, zadovoljan sam, posljednjih mjesec dana dobro smo odrađivali i treninge i utakmice.

Glavni cilj ove sezone?

- Uvijek je glavni cilj izbaciti nekog mladog igrača da ode u rang ili dva više. Vjerujem da ćemo ove godine konsolidirati momčad, da ćemo iznova postaviti dobre temelje, jer nam dolaze  mladi igrači koji igraju već nekoliko sezona i imaju svoje odgovornosti i uloge u momčadi, pa će im ova sezona vratiti natjecateljski ritam i biti zalog za budućnost. Nadam se da će se situacija s koronavirusom bitno popraviti, da će budućnost biti bolja na svim razinama.

Košarkaša koji su ponikli u KK Kastav ima podosta u kvalitetnim hrvatskim momčadima, Kastav je sredina koja se isprofilirala kao ona u kojoj se s djecom kvalitetno radi?

- Svi više-manje znaju za Kastav, minulih godina imali smo na prvenstvima mlađih dobnih uzrasta kvalitetne rezultate, iz svega toga je kolektiv izbacio dosta pojedinaca koji su imali zapažene i još uvijek imaju zapažene uloge u ponajboljim hrvatskim klubovima, a neki i u inozemstvu. Vjerujem da će tu uvijek iskočiti neki novi igrač. Drago mi je da djeca i iz Rijeke dolaze u Kastav trenirati košarku, za sve nas to je veliki plus i uspjeh. Rad je prepoznat, naročito Eugena Tončinića, zaključit će Miran Lipovščak.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.