Robert Kučić, trener košarkaša Zameta: Da nije bilo posrtaja u Pazinu, polusezona bi zaslužila peticu

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 18:15 Napisao  Luka Variola

Gluposti su da dvorana na Zametu nije košarkaška. Dvorana je vrhunska, od parketa do uvjeta. Malo su obruči možda tvrđi, ali to je na ekipama da se naviknu, objašnjava trener Zamećana

Uz Kastav epitet najugodnijeg iznenađenja prvoga dijela A-2 lige Zapad definitivno zaslužuje Zamet. Riječka momčad predvođena trenerom Robertom Kučićem u sedam odigranih kola upisala je četiri pobjede i tri poraza, smjestivši se u gornji dom ljestvice.

- Polusezona zaslužuje više nego pozitivnu ocjenu. Da nije bilo posrtaja protiv Pazina u posljednjem kolu, bila bi čista petica. Ovako ostaje žal zbog te utakmice. Nismo imali ni sreće, ozlijedio nam se Maruna, nije bilo Čorka, dok je Selimović već duže vrijeme ozljeđen, objašnjava trener Zamećana Kučić.

Zamećani su uoči sezone složili zanimljiv spoj mladosti i iskustva. Prošlogodišnjem kosturu ekipe pridodani su iskusnici Maruna, Breulj i Vukić, igrači s prvoligaškim, pa čak i međunarodnim iskustvom (Vukić).

- Pa s obzirom na jačinu ove momčad prvi dio sezone smo po planu odradili. Pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da većina igrača već godinama igra na okupu, te da su ova trojica bitno ojačala ekipu. Malo su nas tijekom polusezone izostanci mučili. Praktički smo jedino protiv Pule bili kompletni, nastavlja Kučić.

Košarkaši Zameta svoje A-2 ligaške ispite odrađuju u istoimenom sportskom centru koji je uglavnom namjenjen rukometašima. Protivnici Zameta imali su dosta prigovora na nekošarkaške uvjete. Kako Zamećani gledaju na to?

- To su gluposti. Što to znači da dvorana nije košarkaška? Dvorana je vrhunska, od parketa do uvjeta. Malo su obruči možda tvrđi, ali to je na ekipama da se naviknu.

Za Zamećane nema puno odmora. Već 2. siječnja nastavili su pripreme za početak sezone koja se nastavlja 12. siječnja dvobojem sa Stojom. Koja su očekivanja u nastavku?

- Mirno privesti sezonu kraju. Što znači da bismo se zadovoljili jednom od pozicija u sredini, zaključuje Kučić.