KOLAPS KRALJEVIČKOG SPORTA

Košarkaši ne znaju u kojem će rangu igrati

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 11:46 Napisao  Luka Variola

Grad nam je tijekom tri godine za duplo smanjio sredstva. Borit ćemo se i dalje, objašnjava predsjednik Darko Konjević

Nakon potvrde da NK Kraljevica zbog financijskih problema gasi seniorski pogon, slični tonovi dolaze i iz redova kraljevičkih košarkaša. Klub koji se natječe u A-2 ligi Zapad zasad neće ukidati seniorski pogon, ali ni tamo situacija nije bajna. Naime, košarkaški kolektiv koji je pred samo godinu dana igrao kvalifkacije za A-1 ligu još uvijek nije siguran u kojem će rangu nastupati ove sezone.

- Zasad nastavljamo, ali još uvijek ne znam u kojem rangu. Neku seniorsku ligu ćemo igrati, ali još nismo definirali da li će to biti A-2 ili B-1 liga, objašnjava predsjednik kraljevičkih košarkaša Darko Konjević.

Klub bogate tradicije koji je u borbi za elitni razred hrvatske košarke bio i u sezoni 2008/09 životari slično kao i nogometni kolektiv iz iste sredine. Kraljevica je unatoč financijskim problemima i prošle godine bila u vrhu zapadnog A-2 ligaškog društva. Kraljevičani su se praktički do posljednjeg kola borili za naslov s Crikvenicom. Tri mjeseca kasnije sve je izglednija B-1 liga.

- Nećemo nikakve drastične poreze povlačiti. Grad nam je tijekom tri godine značajno smanjio sredstva. Dobivamo duplo manje nego što smo dobivali, a sponzora nema. Borit ćemo se i dalje s besparicom, a do kada, vidjet ćemo, nastavlja Konjević.

Sličnog je razmišljanja i trener Ante Marušić.

- U nogometu su ipak veći troškovi, no, i mi smo u problemima zbog cijele situacija. Tijekom posljednjih godinu, dvije troškove smo srezali na minimum. Imali smo praktički samo pet  igrača koji bili trošak. Već dvije godine to je samo preživljavanje. Nama najveći problem predstavlja kotizacija za natjecanje. To nam uzima najveći dio sredstava od grada i to je veliki problem, zaključit će trener Marušić.