KK Crikvenica odustao od kvalifikacija za A-1 ligu, razum prevladao sportske motive

Utorak, 07. ožujka 2017. 15:41 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Izgurali bismo mi i taj zahtjevni izazov, ali... Problem treba sagledati i iz više aspekata, košarke u PGŽ, koja nije sjajna potom i našeg igračkog kadra, kaže Branko Cvitković

Vijest koja je tijekom kasnih večernjih sati prošla Crikvenicom, a vezana uz odluku Uprave KK Crikvenice o odustajanju košarkaša od daljnjeg sudjelovanja u kvalifikacijama za popunu A-1 ige, izazvala je dvojbene reakcije među ljubiteljima ovog sporta u regiji.

Službena izjava iz kluba je slijedeća:

- Sezonu je uprava KK Crikvenice ocijenila iznimno uspješnom i drago nam je da predstavlja krunu jedne uspješne generacije. Pred klubom je smjena generacija, te smo odlučili više se posvetiti nadolazećim mladim igračima koji bi za koju godinu uz dvojica, trojica naših iskusnih igrača trebali stasati za neke nove kvalifikacije. Iako je sportski motiv velik, razum nam govori da je vrijeme za neke nove klince, smatraju u klupskoj upravi.

Konkretno, koncizno i vrlo određeno. Putokaz za neka nova vremena, godine, generacije.

 Košarka će se sigurno igrati i narednih godina i Crikvenici,kao i u proteklih četrdeset...

 Doajen i jedan od osnivaća KK Crikvenice Branko Cvitković napominje da financije čak i nisu presudne kod ove odluke.

- Izgurali bismo mi i taj zahtjevni izazov, ali... Problem treba sagledati i iz više aspekata, košarke u PGŽ, koja nije sjajna potom i našeg igračkog kadra. Crikvenica je dugi niz godina participirala u završnim kvalifikacijama za popunu A-1 lige i bila na dohvat otvaranju ulaznih vrata u elitno društvo. I nakon ove naše odluke ostaje velika praznina nakon Kvarnera, Škrljeva i klubova u nižim rangovima natjecanja.  Mislim da smo sagledali sve okolnosti "pro et contra" i donijeli ispravnu odluku za buduće generacije. Za kvalitetno pariranje klubovima kroz duge kvalifikacije morali bismo se naredna 2-3 dana dodatno pojačati i zaigrati bez zajedničkih treninga, upoznati se u autobusu. Trebamo pogledati i u budućnost košarke u Crikvenici, naglašava Cvitković.

Prvi od četiri gradska kluba Crikvenice koji kucaju na vrata Prve lige nije iskoristio set-loptu.

Ostaju još rukometašice, boćari, stolnotenisačice u jedinom gradu u Hrvatskoj iz kojega su čak četiri različita sportska kluba u prilici napasti najviše stupnjeve natjecanja