Kirci pod Kotorom u derbiju 5. kola kvalifikacija za A-1 ligu dočekuju Osječki Sokol

Utorak, 10. travnja 2012. 13:44 Napisao  Luka Variola

- Ne bavimo se analizama. Igramo utakmicu po utakmicu i tako će biti u ogledu sa Osječanima, objašnjava branič Kiraca Dino Stipčić

Košarkaška srijeda donosi poslasticu u dvoranu "pod Kotorom". Kircima u okviru petoga kola kvalifikacija za ulazak u A-1 ligu u goste dolazi momčad Osječkog Sokola (18 sati). Osječani su jedan od favorita mini lige i u nekoliko su navrata istaknuli kandidaturu za povratak u elitni razred hrvatske košarke. U redovima prvaka A-2 lige Istok igra nekoliko poznatih imena, među kojima i legendarni Zvonimir Ridl koji i u četrdesetoj godini još uvijek ne odustaje od "igre među obručima".

- Težak ispit. Riječ je o kvalitetnoj ekipi s puno iskusnih igrača. Predvode ih Helbich i Ridl, koji zajedno imaju gotovo 80 godina. Neće biti lako, ali mislim da pred svojim navijačima možemo do pobjede. Naša prednost definitivno je širina. Igramo dobro i ja se nadam novome slavlju, objašnjava branič Crikvenice Dino Stipčić, jedan od junaka gostujuće pobjede nad Dubravom u prošlome kolu.

Momčad Marijana Mancea na svome kontu ima dvije pobjede i poraz, te bi u slučaju slavlja nad Osječanima dodatno podebljala svoje izglede. Iako imperativa nema, Kirci će i u petome kolu tražiti nove bodove i potvrdu svoje kvalitete.

- Ne bavimo se analizama. Igramo utakmicu po utakmicu i tako će biti u ogledu sa Osječanima. Pobjeda nad Dubravom jako nas je dignula i ja se nadam da u srijedu možemo nastaviti taj pobjednički niz i nakon pola kvalifikacija zasjesti na čelo ljestvice, zaključit će Stipčić.