BRANIMIR PAVIĆ TVRDI

Majvažnija je promocija mladih igrača

Utorak, 08. siječnja 2013. 16:11 Napisao  Luka Variola

Iako smo trenutačno drugi, nemamo rezultatskih imperativa,  objašnjava trener kastavskih košarkaša

 

 

 

Košarkaši Kastva su poput većine zapadnih A-2 ligaša s treninzima nastavili 3. siječnja. Kastavci su prvi dio sezone okončali na odličnom drugom mjestu, prometnuvši se u najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela A-2 lige. Treneru Branimiru Paviću trenutačno je, pak, najveći problem okupiti sve igrače na treningu.

- Pola igrača nema još na treninzima. Tako da ni ne znam da li će biti nekih odlazaka. Ja mislim da ćemo nastavak sezone otvoriti u istom sastavu. Neki imaju poslovne obaveze, dok ih većina ima obaveze na fakultetu tako da se još uvijek skupljamo, objašnjava Pavić.

Iako u nastavak sezone ulaze s druge pozicije, Kastavci ne žele previsoko poletjeti. U Kastvu je već nekoliko godina najveći naglasak stavljen na rad s mladim igračima i njihovu što uspješniju promociju.

- Iako smo trenutačno drugi čime smo jako zadovoljni, nemamo nekih prevelikih rezultatskih imperativa. Mislim da su u borbi za vrh u puno boljoj situaciji Škrljevo, Stoja i Crikvenica, koji na kraju krajeva i najviše ulažu. Mladi odlično treniraju i to mi je ustvari najvažnije. Dobit će dodatnu priliku u drugome dijelu sezone. Nama je to najvažnije. Da se nastavi taj sustav i da imamo ekipu za sljedeće dvije, tri godine, nastavlja strateg Kastavaca.

Kastavci pokušavaju dogovoriti neku pripremnu utakmicu prije početka drugoa dijela A-2 lige koja opet starta 12. siječnja.

- Imamo u planu neke utakmice, ali prvo moramo naći protivnike. Naš problem su izostanci i ozljede. Najviše tu mislim na Sanjina Legovića koji i dalje vuče ozljedu. S njime ne želimo forsirati jer ga želimo sačuvati za nastavak sezone. Ipak, njegovo stanje je sve bolje i postoji mogućnost da krene već u prvome kolu, zaključuje Pavić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.