EUGEN TONČINIĆ

Igramo kvalifikacije da predstavimo Kastav u najboljem svijetlu

Četvrtak, 11. travnja 2019. 10:54 Napisao  I. V.

Željeli bismo biti domaćini turniru, kaže alfa i omega kastavskog kluba

Eugen Toničinić
Eugen Toničinić

Košarkaški Kastva postali su prvaci Druge košarkaške lige - Zapad!

Sezona nije završila nakon proslave titule prvaka, Kastvu početkom svibnja predstoje kvalifikacije za ulazak u prvu ligu.

Klub slovi kao stabilna sredina, nekoliko zadnjih sezona stalno je u vrhu druge lige, je li došao trenutak za prvoligaški iskorak?

- Teško je reći, idemo korak po korak. Ove sezone nismo ostvarili uspjeh zbog promjene naše filozofije. I dalje smo bazirani na radu s mladima, zakononom velikih brojeva osvojili smo prvo mjesto. Nećemo se pojačavati, igrat ćemo kvalifikacije s istom ekipom. Uživajmo u trenutku, kao što kaže Dalibor Gušić, koji je uz mene alfa i omega kluba. Idemo odigrati kvalifikacije da predstavimo klub u najboljem svijetlu, da predstavimao našu filozofiju košarke, a onda tko zna?! Mi smo spremni na sve opcije! U današnjem sportu sve je manje entuzijazma, novaca nema, događa se da u mjesec dana od prve lige dođeš u situaciju da ne znaš hoćeš li skupiti deset igrača. To se događa svima koji se danas bave sportom, tako da je nezahvalno ići predaleko u prognozama, kaže Eugen Tončinić koji se nalazi u bazi svih uspjeha Kastva.

Kvalifikacije?

- Ne znam puno o ekipama, ali znam da nitko nije pokazao naglašene ambicije za plasman u prvu ligu. Nitko nije uložio novac u igrače, što je primarno. Mislim da svakome možemo parirati, igra se turnirski pet dana, u tom tjednu odlučivat će nijanse, u prvu ligu će se plasirati onaj tko bude pokazao bolju formu. Željeli bismo biti domaćini turniru, bila bi to velika stvar za promociju košarke u Kastvu i regiji, dvorana bi bila puna. Na zadnje dvije utakmice protiv Stoje i Crikvenice atmosfera u dvorani bila je jako dobra, svi koji su došli bili su oduševljeni. Mislim da bismo organizacijom turnira imali priliku opet napuniti dvoranu.

U prvoj ili drugoj ligi Kastav nastavlja svojim putem?

-
Dok je situacija ovakva kakva je naša će baza ostati razvoj mladih igrača. Mi smo se počeli natjecati u seniorskoj konkurenciji da bi naši kadeti i juniori igrali jače utakmice. To je naša realnost! Da imamo nekog privatnog investitora, razmišljali bismo o višim rangovim, ali kadete i juniore ne bismo dirali. Za nešto više za sada nemamo mogućnosti, nema smisla da iza nas ostanu dugovi i problemi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.