ČELNIK CRIKVENICE O A-1 LIGI

Iduće sezone igramo s Kvarnerom 2010

Četvrtak, 10. svibnja 2012. 15:57 Napisao  Luka Variola

Ako dečki ostvare plasman onda je na nama da im to omogućimo, kaže Avdagić

Košarkaše Crikvenice u subotu očekuje najvažnija utakmica sezone. U posljednjem kolu kvalifikacija gostuju u Osijeku kod vodećeg sastava mini lige i u slučaju pobjede veće od osam razlike osigurat će plasman u elitni razred hrvatske košarke! Kirci su domaćom pobjedom nad Dubravom već osigurali drugo mjesto i dodatna dva kvalifikacijska ogleda sa pretposljednjom ekipom A-1 lige Dubrovnikom. U slučaju još jedne senzacije prvi bi puta u povijesti kluba ostvarili plasman u prvoligaško društvo. U kvalifikacijama su nastupali već četiri puta s trećim mjestom kao najboljim rezultatom. 

- Uoči početka kvalifikacija ulazak u A-1 ligu nije bio prioritet. Nama su već same kvalifikacije bila dovoljna nagrada. U Crikvenici ima ljudi koji stvarno žive za košarku, svi igrači su praktički poluamateri, a napravili su vrhunski rezultat. S obzirom da su dečki svojim igrama došli u mogućnost da igraju Prvu ligu naš je zadatak da im to i omogućimo ukoliko do toga dođe. Ne želim ništa prejudicirati, ali svakako da ćemo nekakve akcije pokrenuti ako do toga dođe, objašnjava predsjednik Kiraca Damir Avdagić.

Crikvenički je kolektiv u ovogodišnje kvalifikacije ušao na "mala vrata" i bez izraženih prvoligaških ambicija. Kako vodstvo kluba sada gleda na mogućnost da sljedeće sezone Crikvenica "pod Kotorom" ugosti Kvarner 2010?

 - Ako dečki ostvare plasman onda je na nama da damo sve od sebe i da im to omogućimo, a kako, vidjet ćemo. Moj je osobni stav da ako dečki ostvare ulazak u Prvu ligu onda ju trebaju i igrati. Pa makar sljedeće godine ispali odmah iz nje. Nešto se mora napraviti da tako i bude. Mi sigurno nećemo ići u neke investicije sa nekim novim igračima, nego jednostavno ako do svega toga dođe ćemo sjesti zajedno svi skupa i vidjeti što se može, nastavlja Avdagić.

U jedan takav projekt manje sredine ne mogu ući bez suglasnosti na svim razinama. Kakav je stav gradskih struktura?

- Nas grad zasad prati u svim dijelovima. Iako uvijek može biti bolje, ne možemo biti nezadovoljni. Nadam se da će tako biti i u budućnosti. Mi ćemo nakon ove posljednje utakmice u Osijeku napraviti jedan veći sastnak i vidjeti kako dalje. U slučaju pobjede u Osijeku biti presretni, no, i ako izgubimo nećemo očajaviti jer smo mi već napravili rezultat iznad svih naših očekivanja, zaključuje čelnik Kiraca.