Aramis Naglić, trener Škrljeva: Plasmanom u A-1 ligu želimo zahvaliti klubu i navijačima

Petak, 10. travnja 2015. 15:33 Napisao  Patrik Mršnik

Ja bih volio da sam imao više vremena, ali i mogućnosti za odigravanje nešto jačih prijateljskih utakmica. Ipak, nije vrijeme za plač zbog ovih ili onih okolnosti, kaže trener Škrljeva.

Košarkaši Škrljeva ove subote od 19.30 sati kreću u boj za elitni rang hrvatske košarke. Nije to novost, štoviše treća je ovo sezona u nizu u kojoj se ponos bakarskog kraja kao prvak zapadne skupine A-2 lige počinje nadmetati u A-1 kvalifikacijama. Škrljevo je s dva poraza uz dvadeset pobjeda potvrdilo svoj status neprikosnovenog lidera na zapadu, pitanje koje se postavlja ono o promociji na toliko željenu, najvišu razinu.

Što se uigranosti tiče, Škrljevčani su kroz prošli tjedan neumorno radili na taktici, akcijama, posebice na fazi obrane koja je uvijek presudan faktor. Bit će tako i na domaćoj premijeri protiv Podravca, ekipe koja je u prvom kolu minule srijede svladala favorizirane Jazine. Razlog je to više da ih se ne podcjenjuje.

- Ekipu Podravca ne treba podcjenjivati ni u kojem smislu. Iako po imenima ta momčad ne djeluje jako, vidjelo se u prvom kolu da mogu skinuti skalp bilo kome. Nekolicina je njihovih igrača igrala primjerice u Križevcima, skup je to momaka koji dosad uglavnom nisu igrali zapaženije role u klubovima. Mi u subotnjoj utakmici ne bježimo od uloge favorita, ali da bismo pobijedili moramo u susret ući sa sto pedeset posto koncentracije, kaže trener Škrljeva Aramis Naglić.

Škrljevo je za ove kvalifikacije dovelo četiri igrača s aspekta pojačanja. Konkurenciju na niskim pozicijama pojačali su Matija Češković, Dino Vidmar, Marko Milekić i Igor Salamun. Jazine su protiv Podravca pokazale dozu neuigranosti zbog značajne promjene rostera u tjednu uoči početka kvalifikacija. To Škrljevčanima ne bi trebalo predstavljati problem.

Lista igrača

- Istina je da uigranost kadra također može odlučiti sve, upravo iz tog razloga i svrstavam Hermes Analiticu u poziciju favorita u ovim kvalifikacijama. Oni se cijele sezone planski pripremaju za povratak u A-1 ligu, doveli su tek jednog igrača sa strane u odnosu na prvi dio sezone i protiv njih će nam biti najteže. Mi imamo jedanaest-dvanaest igrača koji su spremni zaigrati u prvoj petorci, ali nema mjesta za svih. Sigurno je samo da će svi dobiti svoju priliku, a najvažnije je da svaki igrač zna svoju ulogu u rosteru, kaže Naglić.

Nije Naglić imao puno vremena za uigrati momčad, jedva je momke stigao ponešto bolje upoznati od dolaska na klupu Škrljeva. Dogodio se on nakon domaćeg poraza od Stoje, u međuvremenu su odigrane tek tri službene utakmice. Vremena je malo za napraviti ogroman posao i korak dug sedam milja.

- Ja bih volio da sam imao više vremena, ali i mogućnosti za odigravanje nešto jačih prijateljskih utakmica. To nije bilo moguće zbog prenatrpanosti rasporeda i naših i slovenskih A-1 ligaša. Konkretno, Hermes Analitica u tom pogledu ima puno bolju startnu poziciju jer su se u dostatnom periodu uigravali s mnogo kvalitetnijim momčadima. Ipak, nije vrijeme za plač zbog ovih ili onih okolnosti, valja nam krenuti na što bolji način i pokušati izboriti željeni cilj, kaže trener Škrljeva.

Poentirao je Naglić kazavši kako je od početka prepoznao rad uprave i logistike kluba. To bi moglo anulirati određene nedostatke u fazi treninga, vesele ga entuzijazam, ambicioznost i visoki ciljevi.

- Svi se oko kluba maksimalno trude kako bi sve bilo na vrhunskoj, čak i mnogo većoj razini od očekivane za jedan klub koji je na prijelazu iz poluprofesionalne u profesionalnu košarku. Naš eventualni plasman u A-1 ligu bio bi najmanje što moji igrači i ja kao trener možemo učiniti da ljudima oko kluba i njegovim navijačima vratimo za ukazanu ljubav i povjerenje, zaključio je Naglić.