A-2 liga košarkaša: Košarkaši Kastva drže ključeve raspleta prvenstva u svojim rukama

Utorak, 05. siječnja 2016. 13:40 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Na Kastav dolazi Šanac, a domaćin ima -8 (85:77) iz prvog susreta u Karlovcu, što bi na kraju moglo rakođer odlučivati


Košarkaši sa zapada na kratkom su dvadesetodnevnom odmoru, do 16. siječnja. Izuzetno izjednačena jesen sve do posljednja 2-3 kola imala je veliki broj kandidata za jesenski naslov. Do iskristaliziranog stanja na vrhu ljestvice uslijedilo je u završnici, kada su učestali međusobni dvoboji vodećih.

Šanac iz Karlovca je sa izrazito visokim pobjedama završavao susrete sa klubovima sa začelja, dok su se protiv direktnih konkurenata dobro zatvarali prilazi vlastitom košu (prosječne pobjede 92:61). Već prva proljetna utakmica donosi najavu raspleta, a možda pak dodatnog zapleta.

Na Kastav dolazi Šanac, a domaćin ima -8 (85:77) iz prvog susreta u Karlovcu, što bi na kraju moglo rakođer odlučivati. Kastav drži ključeve raspleta prvenstva u svojim rukama...

Kraljevica, Pula, Stoja i u finišu jeseni sve bolja Crikvenica, mogu iznenaditi, ali dolazak do vrha za bilo koju od ovih momčadi bio bi prvorazredna senzacija. Razlog je upravo u činjenici velikih razlika koju čini dioba između 5-6 dobrih momčadi i ostatka lige, pa je i mogućnost dodatnih posrtaja skoro isključena.

Na dnu su tri izrazito igrački slabe momčadi i u trokutu između Unisporta, Labina i Labina tražiti će se manje neuspješna. Prvenstvo se završava već 26. ožujka što i nije tako daleko, a kvalifikacije za popunu A-1 koje slijede odmah nakon toga.

Možda se iznjedri još jedan uspješni nasljednik Škrljeva, kao nakon prošlogodiđnjeg prvenstva. Na drugoligaškom zapadu igra se dobra košarka, od Karlovca do Maloga Lošinja, od Crikvenice do Rovinja...