A-2 liga košarkaša: Kastav pobijedio Stoju u prvoj utakmici 5. kola, Barnjak prvi strijelac

Četvrtak, 05. studenog 2015. 21:37 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Utakmica 5. kola: Kastav - Stoja 71:58


A-2 liga košarkaša - 5. kolo

KASTAV - STOJA 71:58 (16:22, 22:10, 18:16, 15:10)

KASTAV: Miletić 4, Mandičić, Saftić 9, Barnjak 21, Dobrić, Vodopić 4, Prpić 6, Šarčević 6, Santini, Lipovščak 6, Ratko 7, Kučan 8.

STOJA: Ivis, Premasunac 6, Bulešić 16, Dasko 7, Ivanković 11, Martinović 9, Tumpić 2, Drobnjak, Maljić 11, Đugum 7, Pajković, Gustovarac.

U unaprijed odigranoj utakmici 5. kola košarkaši Kastva postigli su i četvrtu uzastopnu pobjedu.

Nakon poraza u Karlovcu uslijedile su očekivane pobjede protiv Ghia Staffa i Labina, ali i dva vrijedna „kapitalca“. Crikvenicu u gostima i posljednja pobjeda protiv Stoje.

U dva kola dvije pobjede protiv prošlogodišnjih momčadi iz vrha ljestvice. Stoja je imala vodstvo nakon prve četvrtine, ali je nastavak u potpunosti pripao Kastvu.

Barnjak je bio prvi strijelac domaćina i jedini igrač sa dvoznamenkastim učinkom. Inače, u pet dosada odigranih utakmica Barnjak je postigao 99 koševa.

Ostali klubovi igraju tijekom vikenda. Pula 1981 i Jadranka s Malog Lošinja uoči subotnje utakmice imaju samo po jedan poraz, pa je i to jedna od utakmica važna za prestiž. U oba sastava ima dosta (pre)iskusnih igrača u rosteru, pa će od njihovog trenutačnog raspoloženja ovisiti i konačni rezultat.

Vodeća i neporažena Kraljevica opet je na stazama koje vode visoko - u sam vrh. Klima oko kluba je odlična i u mnogome podsjeća na godine kada su košarkaši iz "kraljevske luke" kroz kvalifikacije napadali A-1 ligu.

Ghia Staff ove godine nije nimalo bezazlena momčad, dometi joj sežu do sedmog, osmog mjesta u prvenstvu. Šanac će nakon utakmice sa Istraunijem iz Pule napredovati na ljestvici najmanje za dva mjesta.

Rovinj i Zamet dvije su mlade momčadi, imaju po jednu pobjedu i pobjednik iz ovog susreta napraviti će osjetni iskorak. Crikvenica ide u Labin tek po drugu pobjedu, a igrači usprkos lošem ulasku u prvenstvo najavljuju brzo oključenje i proboj najprije prema sredini ljestvice, a potom i povratak na mjesta koja su uoči početka prvenstva najavljivali.

Parovi 5. kola (7/8. studeni): Kraljevica - Ghia Staff, Pula 1981 - Jadranka, Rovinj - Zamet, Šanac - Istrauni, Labin - Crikvenica.