SVJETSKA LIGA

Zadar i Rijeka spremni za vaterpoliste

Utorak, 12. ožujka 2013. 15:40 Napisao/la  SC

-  U ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima i proširiti krug kandidata, objasnio je izbornik Ivica Tucak

Hrvatsku očekuje tjedan vaterpolo uzbuđenja. Na konferenciji za novinare predstavljeni su gradovi domaćini dvije utakmice FINA Svjetske lige. Zadarski Višnjik će u srijedu 27. ožujka s početkom u 18 sati ugostiti reprezentacije Hrvatske i Turske, dok će na riječkoj Kantridi u subotu 30. ožujka Hrvatska ugostiti reprezentaciju Grčke također od 18 sati.

- Veseli nas što ove dvije utakmice igramo u Zadru i Rijeci. Spremni smo za dobar vaterpolo, a u ovim ćemo utakmicama priliku dati i mlađim igračima te na taj način proširiti krug kandidata za nadolazeće pripreme za Svjetsko prvenstvo, na ove smo dvije utakmice pozvali 19 igrača. U nadolazećim mjesecima nas očekuju zanimljiva vaterpolo uzbuđenja, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Natjecanja u 2013.
Mediteranske igre - Mersin (19.06. – 26.06.2013.)
Svjetsko prvenstvo - Barcelona (22.07. – 03.08.2013.)

Gradovi domaćini spremno dočekuju hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, zlatnim Barakudama pripremaju druženje s navijačima i građanima od kojih se očekuje glasna podrška s tribina.

- Vjerujemo u dobre igre naše reprezentacije. Upravo je prihvaćen plan za reprezentaciju za naredno razdoblje i izbornik Tucak i momčad mogu se maksimalno posvetiti pripremama za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje se u srpnju igra u Barceloni. Na njega dolazimo kao Olimpisjki pobjednici a vjerujem kako imamo kvalitetu da i na ovom natjecanju polučiti dobar rezultat. U skupini nas očekuju SAD, Kanada i Južna Afrika, dodao je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u nadolazećim dvijema utakmicama igrati će: golmani: Josip Pavić, Marko Bijač, Petar Juraj Selem, centri: Ivan Krapić, Fran Paškvalin, Nikša Dobud, bekovi: Andro Bušlje, Kristijan Milaković, Marko Macan, Ivan Buljubašić, vanjski igrači: Maro Joković, Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antun Goreta, Paulo Obradović i Petar Muslim.

- Reprezentacija je puna kvalitetnih igrača i odličnih ljudi i kao kapetan osjećam se samo prvi među jednakima. Zajedno činimo odličnu momčad, a atomosfera je uvijek pozitivna i svi smo spremni dati sve od sebe kako bi se i ovo ljeto veselili, zaključio je kapetan Josip Pavić.