Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti bez poteškoća slavili u Francuskoj

Utorak, 09. prosinca 2014. 21:11 Napisao/la  SC

Skupina C, 2. kolo: Francuska - Hrvatska 7:14 (2:5, 0:4, 4:3, 1:2). Uz pobjedu u Montpellieru poklopio se i rezultat iz Budve gdje je Italija svladala Crnu Goru boljim izvođenjem peteraca

Svjetska liga - Skupina C, 2. kolo

FRANCUSKA - HRVATSKA 7:14 (2:5, 0:4, 4:3, 1:2)

Bazen Antigone, Montpellier. Gledatelja 300

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Axel Bender (Njemačka). Delegat: Richard Papazian (Francuska)

FRANCUSKA: Garsau (7 obrana), Saudadier, Jablonski, Khasz, Nastran 1, Laversanne 1, Simon 1, Peisson 1, Marzouki 1, Bodegas 1, Tomašević, Camarasa, Noyon (1 obrana)

HRVATSKA: Pavić (4 obrane), Bukić 1, Bošković 2, Lončar, Joković 3 (2), Buljubašić, Muslim, Bušlje 2, Sukno 4 (1), Dobud 2, Vukičević, Macan, Bijač (3 obrane)

Igrač više: Francuska 9 (4) Hrvatska 9 (6)

Peterci: Francuska 0 (0) Hrvatska 3 (3)

Tri isključenja: Peisson (29)

Hrvatski vaterpolisti nisu imali nikakvih problema u susretu drugoga kola skupine C Svjetske lige. Nakon pobjede u Zagrebu protiv Turske na otvaranju, očekivalo se da će gostovanje na Antigoninom olimpijskom bazenu u Montpellieru donijeti nešto više poteškoća izabranicima Ivice Tucka. Pogotovo, uzme li se u obzir bitka u Budimpešti ovoga ljeta, u kojoj su Barakude teško svladale Francuze (14:11) u skupini Europskog prvenstva. No, bilo je teško samo do pete minute utakmice.

Skupina C, 2. kolo
Crna Gora - Italija 13:15 (nakon peteraca)
Francuska - Hrvatska 7:14
Poredak: Hrvatska 6, Italija 5, Crna Gora 1, Francuska i Turska bez bodova

Golovima Boškovića i Bušlje Hrvatska brzo vodi, smanjio je naturalizirani Slovenac Jure Nastran golom izvana. Nakon što je Bušlje ponovno precizan, za 2:3 pogađa Camarasa sa svoje centarske pozicije i uvodi blagi nemir u redove gostiju. Do kraja prve četvrtine Sukno je zabio iz peterca, a Joković izvana za 2:5. Do poluvremena Francuzi nisu zabijali, ali su zato to činili Sukno, i to dvaput te Dobud i Bošković za odlazak na nedostižnih plus sedam na poluvremenu (2:9).

Valjalo je stoga do kraja ogleda odraditi formalnost. Francuzi su pokušavali na sve načine, ulazilo je u trećoj četvrtini koju su i rezultatski dobili nakon blagog opuštanja izabranika Ivice Tucka. Dobud i Bukić te Joković iz peterca zabijali su u trećoj, Sukno je zabio u posljednjem periodu kao i Joković, ponovno iz najstrože kazne za 7:14. Francuzi su osjetili igru protiv olimpijskih pobjednika, isto će za dvadesetak dana moći i Crna Gora.

Izabranici Ranka Perovića su u Budvi poraženi od Italije rezultatom 13:15 nakon izvođenja peteraca. Nakon regularnog dijela bilo je 11.11, iako su domaćini sredinom druge četvrtine imali prednost od 5:1. Briljirao je na crnogorskim vratima golman Primorja Dejan Lazović sa 11 obrana, no u raspucavanju peteraca mjesto među vratnicama prepustio je Zdravku Radiću. Talijanski vratar Tempesti obranio je peterce Ivoviću i Darku Brguljanu te Italiji donio pobjedu vrijednu dva boda, a Crnoj Gori ostavio tek bod.

Porazom Crne Gore protiv Italije kojoj je zbog domaćinstva u Bergamu mjesto na Superfinalu Svjetske lige već osigurano Hrvatska je uoči međusobnog dvoboja protiv Crnogoraca već stekla veliku prednost na ljestvici.