Petra Martić pridružila se Ani Konjuh u osmini finala Wimbeldona

Subota, 08. srpnja 2017. 16:09 Napisao/la  SC

Wimbledon, 3. kolo: Martić - Dijas 2:0

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrto kolo Wimbledona zahvaljujući 7:6 (6), 6:1 pobjedi protiv Kazahstanke Zarine Dijas u susretu 3. kola.

Martić će tako na drugom Grand Slam turniru zaredom igrati među 16 najboljih, bila je u osmini finala i u Roland Garrosu, a oba je puta do tog rezultata stigla nakon što je morala igrati kvalifikacije.

U dosadašnjoj karijeri 26-godišnja Martić je dosada samo dva puta igrala u četvrtome kolu Grand Slama, oba puta u Roland Garrosu (2012., 2017.), dok je u Wimbledonu najbolji rezultat ostvarila 2013. godine, kada je bila u trećem kolu.

Susret Martić i Dijas bio je dvoboj dvije igračice koje se vraćaju nakon teških ozljeda, uoči Wimbledona Martić je bila 135., a Dijas 130. igračica svijeta, pa je bilo logično kako je kod obje igračice bila prisutna nervoza.

Martić će u četvrtome kolu igrati protiv Slovakinje Magdalene Rybarikove koja je u trećem kolu svladala  Ukrajinku Lesju Curenko sa 6:2, 6:1.

 Četvrto kolo osigurala je i Ana Konjuh koja će igrati protiv Amerikanke Venus Williams, dok će u četvrtom kolu u konkurenciji tenisača nastupiti Marin Čilić koji za suparnika ima Španjolca Roberta Bautistu.