Davis Cup: Hrvatski tenisači odradili u Lilleu prvi trening prije finala

Srijeda, 21. studenog 2018. 18:06 Napisao/la  SC
Borna Ćorić i Željko Krajan
Borna Ćorić i Željko Krajan

 

Hrvatska reprezentacija tijekom vikenda igra finale Davis Cupa u Lilleu, hrvatski tenisači odradili su prvi trening:

- Dojmovi nakon prvog treninga su dobri, teren je stvarno odličan, onakav kakvom smo se nadali, ali nismo vjerovali da može već prvog dana biti tako tvrd. Stvarno smo jako zadovoljni i nemamo nikakvih pritužbi. Bolji je od očekivanog, pribojavali smo se malo mekše podloge, ali Francuzi znaju odraditi svoj posao kako treba i teren je odličan, kaže izbornik Željko Krajan.

Finale se igra u dvorani kapciteta čak 26 tisuća gledatelja:

- Nijje uobičajeno da se igra na ovakvim stadionima, takvih teniskih stadiona u svijetu nema. Ako već u petak bude preko 20 tisuća i u subotu kako se priča 24-25 tisuća, bit će to neki novi doživljaj i iskustvo za sve igrače. No i dalje vjerujem, danas smo bili u toj dvorani, sve jako lijepo izgleda, ali mislim da će to na kraju biti samo dodatna motivacija. Imamo iskusne i dobre igrače koji su igrali pred puno ljudi pa niti tih 24 tisuće i neće biti veliki šok za sve, rekao je Krajan.

Zanimljivo je da francuska reprezentacija nema ni jednog igrača plasiranog među deset najboljih na pojedinačnoj ATP listi:

- Rang lista nas lako može zavarati. Pouille je igrač koji je prošle godine bio oko petnaestog mjesta na svijetu i znamo koliko je kvalitetan mlad igrač, sigurno uvijek motiviran kad igra za reprezentaciju. Imaju i Tsongu, koji je dio ove sezone bio ozlijeđen, ali je oslonac njihove ekipe. Imaju kvalitetu, ali mi vjerujemo u svoju snagu, a naravno da će najvažnije biti pokazati omjer snaga na terenu, rekao je Marin Čilić.

Igralište na stadionu prvi su isprobali Marin Čilić i Borna Ćorić, privikavanje na zemljanu podlogu stadiona Pierrea Mauroya ne bi trebalo biti problem.