Novak Đoković u Parizu uzvratio Danilu Medvedevu za poraz na US Openu

Nedjelja, 07. studenog 2021. 23:09 Napisao/la  SC
Novak Đoković
Novak Đoković

Novak Đoković u finalu Pariza pobijedio je Danila Medvedeva sa 4:6, 6:3, 6:3, osvojio je 37. Masters 1000 titulu, jedan više od Rafe Nadala.

- Možda nisam mlad kao Medvedev i njegova generacija, ali osjećam se dobro i dovoljno inspirirano da nastavim svoj napredak. Danil ima sve, moćan servis, fantastično se kreće, nema slabosti u igri. Uvijek te tjera da se nadigravaš i zna se vratiti u poen iz teških pozicija. Na dnevnoj bazi se može vidjeti koliko je posvećen tenisu. Dobar je dečko i svestran igrač, lider nove generacije, nahvalio je Đoković suparnika.

Đoković se u Parizu revanširao Medvedevu za poraz iz finalu US Opena, koji mu je pokvario plan o osvajanju kalendarskog Grand Slama.

- Zatvorio sam to poglavlje. Tada sam osjećao neopisiv pritisak, iskustvo s kojim se nikad u životu nisam susreo na Grand Slamovima. Ponosan sam jer sam uspio to ostaviti iza sebe i okrenuti se novim izazovima. Ovdje sam ostvario ono po što sam došao: osigurao sam broj jedan na kraju sezone i uzeo trofej, zaključio je Đoković.

Novaku je to 86. naslov u karijeri, više osvojenih turnira imaju Federer (103) i Nadal (88).