Novak Đoković prvi put govorio u uroti svjetskih medija

Utorak, 02. studenog 2021. 17:27 Napisao/la  SC
Novako Đoković
Novako Đoković

Novak Đoković najavio je nastup na Australian Openu tijekom turnira u Parizu, poznato je da najbolji tenisač na svijetu ima specifičan stav prema odredbama o obveznom cjepljenju protiv COVID-a:

- Ne čitam novine ni na aplikacijama, ni tiskana izdanja, a ne gledam ni vijesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, na društvenim mrežama dođem do informacija koje se provlače kroz medije. Ne mogu reći da me ne pogađa to. Čovjek sam i imam emocije. Naravno da mi je stalo. Koliko god mi je stalo da se borim za prave vrijednosti, za pravdu i istinu, toliko mi je i stalo što ljudi misle o meni. Ne ovisi mi život o tome jer znam tko sam i što sam i trudim se živjeti po pravim postulatima. Griješim naravno i ja, ali pogađa me kada se šire laži. Na neki način sam već i navikao na sve to od svjetskih, pa i od domaćih medija. Stvara se propaganda i uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informiranja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informiranja je sve manje, a sve više se kontrolira iz jednog ili dva izvora pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupi ljudi. Sigurno da me to pogađa, ali neće me spriječiti da se zalažem za stvari koje smatram ispravnima, poručio je Đoković.

Kao što je poznato, Đokovića je dio svjetskih medija oštro kritizirao kada je odbio objaviti je li cijepnjen protiv COVID-a zbog jer smatra da je to njegova privatna stvar.