Carlos Alcaraz pobijedio Novaka Đokovića u finalu Wimbledona

Nedjelja, 16. srpnja 2023. 20:09 Napisao/la  SC

Nakon što je postao najmlađi broj jedan u povijesti ATP ljestvice, Alcaraz prekinuo dominaciju Novaka Đokovića na najvećem teniskom turniru

Carlos Alcaraz pobijedio Novaka Đokovića u finalu Wimbledona

Carlos Alcaraz pobijedio je Novaka Đokovića u finalu Wimbledona sa 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4, 20-godišnji Španjolac počeo je mijenjati povijest tenisa.

Emotivno je mladi Španjolac doživio pobjedu nakon koje više ništa neće biti isto u svjetskom tenisu, pao je na koljena nakon zadnjega poena, otrčao je prema svojoj loži prema treneru Juanu Carlosu Ferreru i ostatku ekipe, suznih očiju čekao je proglašenje...

Zadnji poen možete vidjeti  OVDJE

Nakon što je postao najmlađi broj jedan u povijesti ATP ljestvice, Alcaraz prekinuo dominaciju Novaka Đokovića na najvećem teniskom turniru, Srbin je ostao na sedam pobjeda.

U zadnjem setu Đoković je odmah propustio break-loptu, imao je veliku priliku za 2:0, ali je zakucao poluvolej u mrežu.

Alcaraz je iskoristio prvu break-priliku u gemu, kada se Đoković poskliznuo i pao na teren, Španjolac je stigao do prednosti 3:1 u petom setu.

Đoković je razbio reket o stup mreže zbog čega je zaradio opomenu što možete vidjeti  OVDJE

Mladi Španjolac pokazao je zašto je u karijeri prije finala imao omjer 8:1 u mečevima na pet setova, Đoković se nije predavao iako je bio sve dalje od osmog wimbledonskog trofeja.

Đoković je lakoćom pobijedio prvi set, Alcaraz je djelovao impresionirano, a onda je na najvećoj teniskoj pozornici pokazao DNK pobjednika.

Đoković je u polufinalu protiv Jannika Sinnera postavio rekord, ni jedan tenisač prije njega nije uspio 15 puta u nizu slaviti u tie-breaku na Grand Slamovima.

Serija je prekinuta u finalu, Alcaraz učinio je podvig u drugom setu.

U trećem setu Španjolac je iskoristio nervozu srpskog tenisača, u četvrtom setu Đoković se vratio načinom koji je slutio puno više neizvjesnosti u petom setu.

Đoković nije igrao samo protiv mladoga Španjolca, većina publike na najvećem engleskom turniru nikada nije bila sklona Đokoviću, koji je nekoliko puta otvoreno iskazao nezadovoljstvo takvim tretmanom.

U završnici prvog seta Đoković je glavnog suca zamolio da upozori publiku da ne reagira i ne dobacuje mu dok traje igra, nekoliko je puta uzvratio provokacijom prema tribinama, jednom je sarkastičnu poslao "pusicu" gledateljima.

Navikao je Đoković na netrpeljivost, rijetko se s tribina moglo čuti: Nole, Nole...

Đokovićevi tanki živci došli su do izražaja u komunikaciji sa svojim timom u loži, osobito s trenereom Goranom Ivaniševićem:

U drugom setu Đoković je povikao prema Ivaniševiću:

- Gdje mi je nestala igra?

Jedino je Carlos Alcaraz znao odgovor!

Na tribinama se pojavilo mnogo poznatih lica, kraljevske obitelji,   Brad Pitt ... pogledajte OVDJE