Hrvatski rukometaši uvjerljivo svladali Tursku i upisali drugu pobjedu u kvalifikacijama za EP

Nedjelja, 02. studenog 2014. 17:55 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Turska - Hrvatska 22:32 (9:16)

Hrvatska muška reprezentacija u drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj svladala je Tursku u Ankari 32:22. Izabranici Slavka Goluže od prve minute nametnuli su tempo igre te su po isteku 60. minute upisali još jednu uvjerljivu pobjedu.

Susret u Turskoj krenuo je u vrlo izjednačenom tonu stoga se u egalu igralo sve do 11. minute susreta kada Kopljar i Čupić odvode Hrvatsku na plus dva (6:4). Turci su izjednačili na 6:6, ali pronalaze tada put do mreže Manuel Štrlek, Igor Karačić i Čupić koji dodatno povećavaju prednost Hrvatske na +4 (10:6). Turci se teško nose s hrvatskom obranom stoga su bez gola biti punih pet minuta, a za 7:10 u 18. minuti pogađa Ramazan Döne. Prebacili su Hrvati tada u višu brzinu te su iz minute u minutu povećavali prednost stoga se od odlaska na odmor Hrvatska odvojila na + (16:9).

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene, naime, rezultatska razlika s poluvremena držala se sve do 37. minute dvoboja kada su izabranici Goluže pojačali tempo te preko Kopljara, Luke Rakovića i Ivana Sliškovića stvorili seriju 5-0 s kojom su otišli na +12 (25:13). U 54. minuti Luka Stepančić zarađuje dvije minute kazne što, pak, dobro iskorištavaju Turci koji stižu na minus deset (19:29), no Luka Cindrić golom sa sedam metara postavlja 30:19. Po isteku 60. minute Hrvatska je upisala slavlje od 32:22.

U redovima Hrvatske najbolji su bili Ivan Čupić i Marko Kopljar svaki s po šest pogodaka, Mirko Alilović zaustavio je deset lopti, a Ivan Pešić sakupio je dvije obrane. Kod Turske istaknuo se Ramazan Döne s osam zgoditaka, a jedan manje dodao je Tügberk Catkin sa sedam golova. Vratarski tandem Göktepe-Özmusul sakupio je sedam obrana.

- Dobro smo odigrali utakmicu, odradili smo onako kako se od nas očekivalo. Htio sam dobru obranu i sto vise laganih pogodaka da dođemo do dobrog rezultata kako Turci ne bi krenuli biti agresivni. Nismo se htjeli dovesti u situaciju da dozvolimo grubu igru. Odradili smo dobro prvo poluvrijeme stoga sam u drugom dijelu utakmice priliku dao svima, kazao je nakon pobjede nad Turskom izbornik Goluža.