SLAVKO GOLUŽA UOČI MAĐARA

Mađarska želi osvetu za poraz u Londonu

Ponedjeljak, 14. siječnja 2013. 23:16 Napisao/la  SC

- Lacković je puno bolje nego se to isprva činilo. Mogao je igrati, no nismo htjeli riskirati, kaže Goluža

Iako su hrvatski rukometaši uvjerljivo odradili drugi ispit na svjetskoj smotri u Španjolskoj, izbornik Slavko Goluža našao je neke zamjerke na prezentaciju svojih pulena.

- Bilo je dosta grešaka protiv Alžira, ali smo imali agresivnost i brzinu koja nas je dovela i situaciju da lako dolazimo u izrazite šanse, objasnio je Goluža nakon pobjede protiv Alžira (31:20).

Hrvatski rukometaši neugodne su Alžirce zaustavili na 20 golova. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija da su hrvatski igrači jednaku koncentraciju pokazali i u napadu.

- Tražio sam od svojih igrača čvrstu obranu, koja je dosta dobro funkcionirala pogotovu u drugom dijelu. Šteta što smo promašili priličan broj zicera. Znali smo vrlo dobro kakvu utakmicu očekujemo, Alžirci su jako čvrsti u dvobojima, te je trebalo igrati brzo. Rotirao sam sve igrače i to je dobra priprema za sutrašnji dvoboj s Mađarima, kazao je Goluža, koji je dodao kako ozljeda Blaženka Lackovića ipak ne bi trebala biti teže prirode.

- Lac je dobio neugodan udarac, ali je puno bolje nego se to isprva činilo. Mogao je nastaviti igrati, no nismo htjeli ništa riskirati, te  igrati već s Mađarima, dodao je izbornik Hrvatske koju u utorak navečer (21.15) očekuje sojetno teži ispit.

U okviru trećeg kola skupine D očekuje ih stari znanac - Mađarska. Dvije su se reprezentacije prošlog  ljeta susrele u dvoboju za treće mjesto na OI u Londonu.

- Mađari su jako neugodna ekipa, čvrsti su u obrani 6:0, te moramo biti pametni, strpljivi i napadati široko, te spriječiti njihovu kontru. Dobro ćemo ih analizirati, ali neće to biti utakmica kao na OI u Londonu. Oni su se pripremali deset dana duže od nas i sigurno će tražiti osvetu za London, zaključio je Goluža.