Tri rukometašice juniorske reprezentacije Konga nestale iz đurđevačkog hotela Picok

Petak, 04. srpnja 2014. 13:56 Napisao/la  P. M.

Djevojke su hotel napustile bez osobnih stvari kao i bez putovnica, koje se nalaze kod predstavnika DR Kongo, izjavio je Silvijo Njirić, izvršni direktor Svjetskog juniorskog prvenstva

Tri rukometašice juniroske reprezentacije Konga nestale su u četvrtak ujutro iz đurđevačkog Hotela Picok, gdje je smještena reprezentacija koja se nalazi na Svjetskom juniorskom prvenstvu. U tom povodu Hrvatski rukometni savez oglasio se službenim priopćenjem, kojeg prenosimo u cjelosti:

- Jučer ujutro, na doručku u Hotelu Picok u Đurđevcu, u kojem su smještene igračice Demokratske Republike Kongo, nisu se pojavile tri reprezentativke DR Kongo. Predstavnik DR Kongo nestanak igračica prijavio je Hrvatskom rukometnom savezu, a HRS je o nestanku obavijestio Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH te Svjetski rukometni savez (IHF).  Djevojke su hotel napustile bez osobnih stvari kao i bez putovnica, koje se nalaze kod predstavnika DR Kongo, izjavio je Silvijo Njirić, izvršni direktor Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke Croatia 2014.

Kongoanke su u prva četiri kola skupine C upisale četiri poraza. Redom su gubile od Švedske (15:23), Mađarske (9:35), Japana (27:30) i Francuske (17:29). Do kraja prve faze turnira očekuje ih nastup u subotu protiv Portugala, a onda i nastup na Presidents Cupu, nadmetanje momčadi za plasman od 13. so 24. mjesta.

U DR Kongu vlada kaotična politička situacija, pa konotacije bijega iz hotela u Đurđevcu mogu imati dugoročnje planove. Tri se rukometašice možda, poput političkih azilanata odluče na trajniji boravak u Hrvatskoj. Paradoksalno, jer situacija u Hrvatskoj samo što ne podsjeća na onu iz Konga.