Obrvan: Već sada smo premašili očekivanja, žalosno je da se pobjede kritiziraju

Ponedjeljak, 26. ožujka 2012. 12:19 Napisao  Milan Kosanović

Zagreb igra dobar rukomet, mladi su dobili svoju minutažu i ja sam osobno jako zadovoljan s onim što smo do sada učinili, kaže trener Ivica Obrvan

Croatia osiguranje u dvije utakmice osmine finala Lige prvaka bilo je bolje od Metalurga trofejnog trenera Line Červara, Zagrebaši su tako nakon sezone 2008/09. ponovno među osam najboljih momčadi u Europi. Ipak, uzmemo li u obzir da su tada dres Croatia osiguranja nosili Vori, Lazarov, Duvnjak, Džomba.. jasno je da je plasman sadašnjeg Croatia osiguranja u četvrtfinale itekako veliki uspjeh.  CO Zagreb ove sezone okrenuo se mladim snagama, momčad ima tek jednog stranca (David Špiler), a na financijskom planu daleko je jeftinija od onih prijašnjih.

Gdje je Croatia osiguranje danas u europskim okvirima, i što o tome misli odgovorio nam je jedan od glavnih "krivaca" za plasman Zagrebaša u četvrtfinale Lige prvaka, trener Ivica Obrvan.

- Smatram da smo mi već sada premašili neka očekivanja na startu Lige prvaka. Uoči početka sezone postavili smo si letvicu dosta visoko, što bi uostalom i trebali raditi svi sportaši. Ostvarili smo zacrtano plasmanom među 16 ekipa, sada smo među osam, a vjerujemo da možemo dogurati i do Kölna (Final Four Lige prvaka). Zagreb igra dobar rukomet, mladi su dobili svoju minutažu i ja sam osobno jako zadovoljan s onim što smo do sada učinili, rekao je Obrvan te dodao:

- Žalosti me činjenica da neki i u pobjedama nalaze kritike, no ti ljudi očigledno ne mogu shvatiti stvarno stanje, te realno i objektivno sagledati stvari.

U jednom razgovoru uoči početka sezone Ivica Obrvan nam je rekao kako mu je glavna zadaća izvući maksimum iz Marka Kopljara, danas možemo reći da je uspio.

- Kopljaru je ovo najzrelija sezone do sada, ima 26 godina, a njegovoj konstituciji je trebalo vremena da sazrije. Danas je naš najbolji igrač, ove sezone je puno toga prevalio preko svojih leđa. U prvoj utakmici protiv Metalurga nije blistao, no u Zagrebu je bio pravi. Marko Kopljar je u ovom trenutku najvažniji igrač ne samo u klubu već i u reprezentaciji, objasnio je trener Zagrebaša, a njegove riječi najbolje potvrđuju i statistike prema kojima je Kopljar ove sezone zabio čak 21 gol više nego u istoj fazi natjecanja nego prošle godine u Ligi prvaka.

Pred Croatia osiguranjem sada je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koji će se održati u utorak u Beču, a uoči kojeg trener Ivica Obrvan kaže:

- Zna se da možemo dobiti jednu od četiri momčadi, dakle Kiel, Atletico Madrid, Barcelonu ili Fuchse Berlin. Tu nema slabih momčadi i teško je reći koga bih želio u četvrtfinalu, mogu samo reći da bih volio izbjeći Kiel. U svakom slučaju koga god da izvučem mi ćemo imati svoju priliku i tražiti šansu za plasman na Final Four što bi bilo ispunjenje svih snova, rekao je Ivica Obrvan  te na koncu ponudio odgovor na pitanje gdje je Croatia osiguranje danas u europskim okvirima.

- Zagrebu je uvijek mjesto među 16 najboljih momčadi u Europi, ali s obzirom na svoje ime i renome koji je stvarao godinama zasigurno spada među osam najvećih momčadi. Naravno, rezultat ovisi o više faktora kao što su financije, forma, igrački kadar ... Primjerice, ove sezone kada se najmanje očekivalo plasirali smo se među osam, a pokušat ćemo napraviti i korak više, zaključio je Ivica Obrvan koji izuzev mlade ekipe, igre i rezultata ima i trenutno najboljeg strijelca Lige prvaka u Zlatku Horvatu koji s 80 postignutih pogodaka drži vrh liste strijelaca ispred kralja strijelaca Kirila Lazarova sa 74 pogotka.