SUPERKOMBINACIJA U WENGENU

Ivica Kostelić na postolju nakon godinu dana

Petak, 18. siječnja 2013. 11:50 Napisao/la  SC

Kostelić je drugim mjestom stigao do postolja prvi put nakon pobjede u superkombinaciji u Sočiju u veljači 2012.

Nakon gotovo godinu dana i pobjede u superkombinaciji u Sočiju u veljači 2012 godine Ivica Kostelić popeo se na pobjedničko postolje. Na svome omiljenom skijalištu u Wengenu Kostelić je osvojio drugo mjesto u prvoj superkombinaciji sezone. Osim što je ovo bilo prvo pobjedničko postolje ove sezone za najboljeg hrvatskog skijaša on je po 11 puta bio među najbolja tri u Wengenu što nije uspjelo nikome u povijesti. Ivica je uoči jedne vožnje slaloma bio 21 nakon prilično loše odvezenog spusta.

Njegov je zaostatak za Talijanom Christophom Innerhoferom bio dvije sekunde i pet stotinki, no pokazalo se da mu nitko od bržih u spustu nije danas mogao ništa. Pobjednikom prve superkombinacije postao je naime Francuz Alexis Pinturault koji je u spustu bio 22. On je slalom odvozio apsolutno savršeno i od Ivice je na kraju bio brži sekundu i 15 stotinki. Na radost domaćih navijača na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Carlo Janka čiji je zaostatak za pobjednikom iznosio sekundu i 49 stotinki.

U subotu se u Wengenu vozi spust a u nedjelju je na rasporedu slalom.

Wengen superkombinacija skijaši: 1. Alexis Pinturault (Francuska) 2:41.62, 2. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.15, 3. Carlo Janka (Švicarska) + 1.49; Poredak u superkombinaciji: 1. Alexis Pinturault (Francuska) 100, 2. Ivica Kostelić (Hrvatska) 80, 3. Carlo Janka (Švicarska) 60 bodova; Ukupni poredak: 1. Marcel Hirscher (Austrija) 855, 2. Aksel Lund Svindal (Norveška) 747, 3. Ted Ligety (SAD 676...7. Ivica Kostelić 415 bodova.