Snježna kraljica 2013: Crveni spust prošao FIS-ovu službenu kontrolu

Srijeda, 26. prosinca 2012. 15:42 Napisao/la  SC

Crveni spust na Sljemenu je spreman za 9 izdanje Vip Snježne kraljice. Od starta do cilja ima na svim mjestima najmanje 50 cm snijega,  objasnio je Filip Gartner, kontrolor FIS-a

Sljemenski Crveni spust u srijedu je prošao i formalnu FIS-ovu snježnu kontrolu koju moraju proći svi organizatori Svjetskog kupa te su sljemenske utrke i s obzirom na snježnu situaciju potvrđene od strane FIS-a.

Kontrolor FIS-a je kao i prošle godine bio Filip Gartner iz Maribora, koji je bio jako zadovoljan viđenim te je službeno dao zeleno svijetlo za Sljemenske utrke. Filip Gartner je nakon kontrole kratko komentirao:

- Crveni spust na Sljemenu je spreman za 9 izdanje Vip Snježne kraljice. Od starta do cilja ima na svim mjestima najmanje 50 cm snijega, a na pojedinim mjestima i znatno više. S obzirom da dolazi hladnija prognoza za vikend bit će prilike za napraviti još nešto umjetnog snijega kako bi cijeli ugođaj na Sljemenu bio ljepši i kako bi se krenulo u što kvalitetniju završnu pripremu staze injektiranjem vode odnosno tzv. "balkaniranjem", objasnio je izaslanik krovne organizacije svjetskog skijanja.