Kolinda Grabar-Kitarović otvorila Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju

Petak, 13. ožujka 2015. 20:16 Napisao/la  SC

Samo nekoliko trenutaka kasnije predsjednica je bodrila i hrvatsku reprezentaciju

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, pred više od 4.000 gledatelja u Ledenoj dvorani Doma sportova, službeno je otvorila Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju!

- Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati otvorenju Svjetskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju u našem dragom Zagrebu. Zagreb je već bio domaćin velikim klizačkim natjecanjima, zahvaljujući vrijednim ljudima Hrvatskog klizačkog saveza koji su se dokazali u organizaciji ovakvih zahtjevnih natjecanja. I ovo natjecanje koje večeras otvaramo, uz sudjelovanje čak 24 ekipe iz 19 zemalja i oko 1.500 sudionika, potvrda su kontinuiteta i kvalitetnog rada Hrvatskog klizačkog saveza kao i naših Zagrebačkih pahuljica koje predstavljaju Hrvatsku na ovom natjecanju. Četiri europska prvenstva u umjetničkom klizanju, dva svjetska seniorska prvenstva u sinkroniziranom klizanju i danas Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju dokaz su velikog interesa hrvatske javnosti za klizanje koje u našoj Hrvatskoj ima dugu tradiciju. Svim natjecateljima želim puno uspjeha i lijepih uspomena na Zagreb. Osjećajte se ugodno, uživajte u ovoj priredbi i dopustite mi da proglasim Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju otvorenim, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Samo nekoliko trenutaka kasnije predsjednica je bodrila i hrvatsku reprezentaciju, Zagrebačke pahuljice kojima je ždrijeb dodijelio da "probiju led" ovog prvenstva. I nisu razočarale. Dapače, s kratkim programom klizanim na Linđo, digle su Ledenu na noge.