Hrvatske odbojkašice porazom od Bugarske i bez osvojenog seta okončale kvalifikacije za OI

Četvrtak, 03. svibnja 2012. 16:59 Napisao/la  M. B.

Bugarska - Hrvatska 3:0 (25:21, 25:21, 25:20). S obzirom na stanje u hrvatskoj odbojci sam plasman na ovaj turnir je bio uspjeh za žensku reprezentaciju.

BUGARSKA - HRVATSKA 3:0

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre odbojkašica, skupina A: Bugarska - Hrvatska 3:0 (25:21, 25:21, 25:20). Gradska dvorana Ankara. Suci: McDougall i Rodriguez.

BUGARSKA: Nenova, D. Nikolova, Kitipova, Rabadžieva, Zarkova, Koeva, Janeva, Karakševa, M. Filipova (L), Vasileva, S. Filipova, E. Nikolova.

HRVATSKA: Gligorović, Kaleb, Popović, Klarić, Čutura, Dugandžić, Topić, Katić, Kovačić, Miloš, Došen (L), Alajbeg.

Hrvatske odbojkašice trećim porazom na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre okončale su svoj nastup u Ankari. Ovoga puta uspješnije su bile odbojkašice Bugarske s 3:0 što znači da Hrvatska na ovom turniru u tri susreta nije osvojila niti jedan set.

Najbliže tome hrvatske odbojkašice protiv Bugarske bile su u drugom setu kada su vodile 16:13, no suparnice su vrlo brzo , zahvaljujući lošem prijemu, stigle na 18:18 i onda lako okrenule drugu dionicu u svoju korist. U ovom susretu izbornik Damir Jurko izostavio je Sanju Popović i Jelenu Alajbeg, te pružio priliku Nikolini Kovačić i Hani Čuturi.

S obzirom na stanje u hrvatskoj odbojci sam plasman na ovaj turnir je bio uspjeh za žensku reprezentaciju.