Međunarodna biciklistička federacija Armstrongu službeno oduzela sve titule s Tour de Francea

Ponedjeljak, 22. listopada 2012. 17:29 Napisao/la  SC

- Međunarodna biciklistička federacija neće se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i prihvatit će izvješće američke agencije. Za Lancea Armstronga nema više mjesta u biciklizmu, rekao je Patrick McQuaid, predsjednik UCI-ja

 

 

 

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) odlučila je oduzeti Lanceu Armstrongu svih sedam titula koje je osvojio na Tour de Franceu. Ovu odluku međunarodna federacija donijela je nakon što je Američka anti-doping agencija Armstronga optužila da je bio na čelu velikog projekta sustavnog uzimanja dopinga. Pat McQuaid, predsjednik UCI-ja, potvrdio je da je prihvaćeno izvješće američkih kolega.  

- Međunarodna biciklistička federacija neće se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i prihvatit će izvješće američke agencije. Za Lancea Armstronga nema više mjesta u biciklizmu, rekao je McQuaid.

Christian Prudhomme, direktor Tour de Francea, izjavio je da se Armostrong više ne vodi kao sedmerostruki pobjednik najpoznatije utrke u svijetu biciklizma.

- Sve mora nestati, svi rezultati se moraju brisati. Ova odluka nije iznenađenje nakon svega što se dogodilo, rekao je Prudhomme.