Lance Armstrong ostao bez sedam titula koje je osvojio na Tour de Franceu

Petak, 24. kolovoza 2012. 08:27 Napisao/la  SC

Armstrong se ponovo našao na meti istraga zbog optužbi o uzimanju dopinga, a nakon što je izjavio da neće sudjelovati u toj istrazi jer ju smatra nepravednom i nepristranom

Lance Armstrong ostao je bez svih sedam titula na Tour de Francu nakon što je odbio sudjelovati u procesu Američke antidopinške organizacije! Naime, Armstrong se ponovo našao na meti istraga zbog optužbi o uzimanju dopinga, a nakon što je izjavio da neće sudjelovati u toj istrazi jer ju smatra nepravednom i pristranom, USADA je najavila da će američki biciklist ostati bez svih titula i doživotno mu je zabranila sudjelovanje u biciklističkim natjecanjima. Drugi dio kazne neće previše pogoditi Armstronga koji je već u mirovini, ali gubitak sedam pobjeda na Tour de Franceu je veliki udarac. Za službeno oduzimanje naslova na Touru treba pričekati potvrdu Međunarodne biciklističke federacije (UCI).

- Svaki čovjek u životu dođe do točke kada mora reći: Sada je dosta. Ja sam došao do tog trenutka, rekao je Armstrong ustvrdivši da mu USADA nema pravo oduzeti naslove.

USADA je u lipnju službeno optužila Armstronga za sustavno dopingiranje tijekom karijere, a Amerikanac je odbacio sve optužbe iako je sve više njegovih klupskih kolega progovorilo o stvarima koje su se događale za vrijeme najvećih uspjeha.