Kišerlovski uoči nedjeljnog starta utrke Pariz-Nica: Nema straha zbog lanjskog pada

Subota, 03. ožujka 2012. 13:56 Napisao  Marko Babić

- Zasada je sve odlično, jedino sam pao na treningu i malo natukao rebro, ali to je ok. Glavno je da su noge dobre, rekao je biciklist Astane.

 

Robert Kišerlovski u subotu je krenuo put Pariza gdje će u nedjelju od 15 sati krenuti u sedmodnevnu utrku Pariz-Nica koja najboljem hrvatskom biciklistu nije ostala u lijepom sjećanju budući da je lani u pretposljenjoj etapi pao i zadobio ozljedu vratnog kralješka, te ogrebotine po licu.

- Nema straha, nema nikakvih problema po tom pitanju, rekao je Robert Kišerlovski.

- Zasada je sve odlično, jedino sam pao na treningu i malo natukao rebro, ali to je ok. Glavno je da su noge dobre, dodao je biciklist Astane.

Inače, utrka započinje u selu Dampierre-en-Yvelines, malo izvan Pariza, a završava u Nici. Ukupna duljina koju će biciklisti prijeći je 1153 kilometara, a svaka etapa ima jedan uspon.

- Utrka služi za podizanje forme, a poslije će sve ići na bolje jer dolaze utrke koje meni odgovaraju s puno brdskih etapa. Giro? Pa recimo da bih volio biti među prvih deset, ali za početak je najvažnije da, za razliku od lani, stignem na utrku zdrav, ustvrdio je Kišerlovski.