SLAVEN BILIĆ Ne bježim od toga da bi nam prekid sezone odgovarao

Ponedjeljak, 04. svibnja 2020. 11:22 Napisao/la  SC

WBA zasad financijski jako dobro stoji, kod nas su rekli da zasad nema potrebe za smanjivanjem plaća, kaže menadžer WBA-a

Slaven Bilić
Slaven Bilić

Slaven Bilić dijeli sudbinu svih menadžera u engleskom nogometu, WBA je zadnju utakmicu odigrao na početku ožujka:

- U Engleskoj se očito čeka da se vidi razvoj situacije u drugim europskim državama u kojima je epidemija korona virusa bila na vrhuncu prije nego ovdje. Ako Nijemci doista krenu 9. svibnja, onda bi se ovdje moglo početi trenirati sredinom svibnja, ali tko to zna. Preduvjet je da u Njemačkoj sve prođe u redu u tih tjedan dana. Da ne bude nikakvih komplikacija nakon što se utakmice odigraju. Često me pitaju o tome bi li bilo korektno da se Liverpool proglasi prvakom, ako se prvenstvo ne nastavi. To ne zanima baš ostale klubove, samo njih. Takva bi proglašenja odgovarala njima, odgovarala bi i mojem klubu koji bi onda s Leedsom izravno ušao u Premiership. Ne bježim od toga da bi nam to odgovaralo, ali o tome uopće ne razmišljamo. Možda se sezona i poništi. Pa od iduće ponovno krenemo od nule u borbu za Premiership. Nitko sad ne zna što će se događati, kaže Bilić za 24sata.

Bilić je doveden da bi WBA vratio u Premierligu, novac nije problem:

- WBA zasad financijski jako dobro stoji. Kod nas su rekli da zasad nema potrebe za smanjivanjem plaća, da ovih par mjeseci neće ostaviti traga na klupske financije, ali... Ako se ovakva situacija nastavi, onda će sigurno biti udara. Mi smo već čelnicima kluba poručili kako smo spremni za smanjenja primanja, ako to bude potrebno, naglasio je Bilić.