RUSKO PRVENSTVO

Novi poraz Lokomotiva, (ne)izvjesna Bilićeva sudbina

Subota, 13. travnja 2013. 13:48 Napisao/la  SC

Utakmica 24. kola: Lokomotiv - Zenit 0:1. Bilićeva momčad posljednji put pobijedila 1. prosinca prošle godine

 

Ruska Premier liga – 24. kolo

 

LOKOMOTIV - ZENIT 0:1

 

Stadion Lokomotiva Gledatelja: 15.000

 

Sudac: Eshkov

 

Strijelac: 0:1 Faizulin (16')

 

Žuti kartoni: Durica (Lokomotiv), Hulk (Zenit)

 

LOKOMOTIV: Guillherme, Yanbayev (81' Shishkin), Denisov, Ćorluka, Durica, Torbinski, Glushakov, Tigorev, Grigorjev (62' Obinna), N' Doye, Caicedo (62' Pavlyuchenko).

 

ZENIT: Baburin, Bruno Alves (86' Lombaerts), Anyukov, Hubočan, Neto, Shirokov (90' Semak), Faizulin, Ziryanov, Denisov, Kerzhakov (67' Danny), Hulk

 

Moskovski Lokomotiv je i šestu utakmicu zaredom ostao bez punog plijena u najjačem razredu ruskog nogometa. Momčad Slavena Bilića je u subotu u 24. kolu rezultatom 0:1 izgubila od gostujućeg Zenita, što će, s obzirom da je pritisak postojao i ranije, dodatno opteretiti ionako nestabilnu poziciju bivšeg hrvatskog izbornika.

 

Odluka u Moskvi pala je u ranoj fazi utakmice, pogotkom Viktora Fajzulina u 16. minuti. Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Lokomotiv, a Dario Krešić ponovno je bio na klupi.

 

Bilićeva momčad je posljednju ligašku pobjedu proslavila 1. prosinca prošle godine u 18. kolu, s gostujućih 1:0 protiv Alanije iz Vladikavkaza. Slijedila su četiri poraza, protiv Volge (0:1) u posljednjoj utakmici u 2012., a protiv moskovskog Dinama (0:1), Rubina iz Kazana (0:2) i sada i Zenita u ovoj godini, dok su dva susreta okončana bez pobjednika, s 0:0 protiv moskovskog Spartaka i 1:1 protiv Tereka iz Groznog.

 

S novim porazom, devetim prvenstvenim u sezoni, Lokomotiv je ostao na 10. mjestu ljestvice, s 33 boda poslije nepotpunog 24. kola. Zenit je na drugoj poziciji s 50 bodova, šest manje od vodećeg moskovskog CSKA, koji je u petak odigrao bez pogodaka u gradskom ogledu s Dinamom.

 

Rubin iz Kazana, koji drži peto mjesto, posljednje koje vodi u Europu, ima šest bodova više od Bilićeve momčadi, uz utakmicu manje. Dinamo iz Moskve također je prikupio 39 bodova, ali iz 24 odigrane utakmice.