VJEČITI DERBI

C. zvezda dobila Partizan, gorjela hrvatska zastava

Subota, 17. studenog 2012. 22:38 Napisao/la  SC

Crvena zvezda - Partizan 3:2. Navijači Rada zapalili hrvatsku zastavu

Na beogradskoj je Marakani odigran 143. "večiti derbi". Partizan je dvaput vodio no Zvezda je na kraju ipak stigla do pobjede od 3:2 i spasila barem za sada prvenstvenu utrku. Smanjili su „crveno beli“ zaostatak za gradskim suparnikom na 5 bodova i upisali četvrtu pobjedu u nizu u srazovima za prevlast u Beogradu.

Navijači Rada zapalili hrvatsku zastavu
Navijači Rada izrazito radikalne političke orijentacije poznatiji pod imenom United Force tijekom subotnjeg susreta Superlige sa Hajdukom iz Kule na Banjici zapalili su hrvatsku zastavu i tako izrazili nezadovoljstvo zbog oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Hagu, a istakli su i transparent "Sprem'te se, sprem'te četnici". Ako nekog slučajno zanima Rad je pobijedio 1:0.

Bilo je puno lijepih poteza, sjajnih akcija, ali i koškanja i naguravanja, ukratko svega onoga što ovakve utakmice čini derbijem. Pred 40.000 gledatelja prikazana je zaista dobra igra.

Dva i pol sata prije početka utakmice počeli su sukobi huligana sa policijom i građanima na ulicama Beograda. U masovnoj tučnjavi dvije frakcije navijača Partizana teže su ozlijeđene tri osobe. U sukobima je sudjelovalo više od 200 osoba, a prilikom intervencije lakše su ozlijeđena dva policajca. Oko 40 navijača privedeno je na saslušanje, a privođenja su i dalje u tijeku.

Strijelci: 0:1 Mitrović (9'), 1:1 Kasalica (14'), 1:2 Jovanović (ag-16'), 2:2 Milivojević (50'), 3:2 Milijaš (74')

 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić (Vešović od 46.), Spajić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Milijaš (Dimitrijević od 85.), Lazović (Milunović od 68.), Kasalica, Mudrinski.     


PARTIZAN:  Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, S. Marković, Ilić (S. Šćepović od 80.), Tomić (Jojić od 66.), L. Marković (Ninković od 85.), Mitrović.