New York Times tvrdi da će UEFA izbaciti Juventus, Real Madrid i Barcelonu

Srijeda, 12. svibnja 2021. 15:43 Napisao/la  SC
New York Times tvrdi da će UEFA izbaciti Juventus, Real Madrid i Barcelonu

UEFA namjerava pokrenuti istragu protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa zbog potencijalnog kršenja UEFA-inog pravnog okvira kreiranjem Superlige

Time se nastavlja pritisak na tri kluba koji ne samo da nisu odustali od Superlige nego su najavili pravnu bitku protiv monopolističkog ponašanja UEFA-e.

UEFA je već imenovala etičke i disciplinske inspektora za provođenje istrage, nakon istrage bit će donijeta konačna odluka o kaznama.

New York Times je odavno postao glasnogovornik Superlige i tri europska kluba, ugledni američki list spekulira da će Juventus, Real Madrid i Barcelona biti izbačen iz europskih natjecanja ako formalno ne odustanu od Superlige.

Ostalih devet klubova, koji su osnovali Superligu, bit će blago kažnjeni zbog toga jer su odustali od elitne lige i potpisali s UEFA-om ugovor prema kojemu će platiti 100 mil. eura ako se priključe nekom natjecanju koje nije pod ingerencijom UEFA-e.

Kao što je poznato, Superliga se urušila za samo dva dana nakon što je šest engleskih klubova bilo primorano odustati od lige pod pritiskom britanske vlade.