Nemanja Matić mladog stopera Jedinstva iz Uba prodao Newcastleu

Subota, 20. srpnja 2024. 19:11 Napisao/la  SC

Ako u iduća dva kola vidim nekoga sa Uba da navija protiv Jedinstva, nemojte mi se više javljati na ulici, poručio je Matić

Nemanja Matić mladog stopera Jedinstva iz Uba prodao Newcastleu

Nemanja Matić prvo je Jedinstvo iz Uba uveo u srpsku prvu ligu, a onda je 19-godišnjega Miodraga Pivaša prodao Newcastleu.

Engleski premijerligaš službeno je predstavio igrača koji je igrao drugu srpsku ligu, Pivaš je plaćen oko milijun eura i priključen mladoj momčadi Newcastlea.

Matić je rođen u Šapcu, nogomet je počeo igrati u Jedinstvu, 2016. godine kao igrač Chelseaja preuzeo je vođenje matičnog kluba u dogovoru s lokalnom samoupravom, predsjednik je postao Darko Matić.

Slavni srpski nogometaš počeo je ulagati u klub, koji je prošle sezone ostvario plasman u srpsku Superligu:

- Ubljani, čestitam na ulasku u Superligu! Uživajte u sezoni! Znam da Crvena zvezda i Partizan imaju dosta navijača sa Uba, ali ako u iduća dva kola vidim nekoga sa Uba da navija protiv Jedinstva, nemojte mi se više javljati na ulici, poručio je Matić.

Pivašev transfer odjeknuo je u svjetskim medijima kad se saznalo iz kojega kluba je došao u jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Newcastle je u vlasništvu saudijskog princa Mohammada Bin Salmana, po mnogima najbogatijega čovjeka na svijetu, ni Forbes ne može procijeniti osobno bogatstvo vladara Saudijske Arabije.

Posebno je zanimljivo da Matić igra za Lyon, 35-godišnji veznjak nema namjeru tako skoro prekinuti karijeru tijekom koje je igrao za Chelsea, Benficu, Manchester United, Romu, Benficu, Rennes.