Siniša Mihajlović pohvalio debitante, Ibrahimović smatra kako nije ništa lošiji od Messija

Četvrtak, 15. studenog 2012. 13:39 Napisao/la  SC

Sjećam se Messija prije finala Lige prvaka 2009. Tada je zabio protiv Manchester Uniteda i odjednom je bio najbolji na svijetu. Možda će sada tako nešto reći i za mene, objasnio je Ibrahimović

Posljednji ovogodišnji FIFA-in termin za odigravanje prijateljskih utakmica donio je mnoštvo zanimljivih dvoboja diljem svijeta. Hrvatskom stručnom stožeru definitivno je najzanimljivija bila ona u švicarskom Sankt Gallenu gdje je sljedeći hrvatski protivnik u kvalifikacijama Srbija pobijedila Čile.

- Naš prvi cilj nije bila pobjeda, iako je rezultat uvijek važan. Pobjeda je bila negdje treća po važnosti. Najviše sam htio da dvobojem protiv jakog suparnika povećamo iskustvo mladim igračima. Isto tako plan je bio da vidimo neke igrače na koje možemo računati u budućnosti. Svi su odigrali kako sam se nadao i očekivao i svakako zaslužuju pažnju, objasnio je nakon pobjede nad Čileom srpski izbornik Siniša Mihajlović.

Hrvatsku utakmica sa Srbijom očekuje 22. ožujka sljedeće godine. Kockasti su domaćini u Zagrebu.

- Izvjesno je da će biti pojačana konkurencija za nastavak kvalifikacija za SP. Drago mi je da je Filip Đorđević debitirao golom, mada svi igrači, debitanti posebno, zaslužuju pohvale. Smatram da smo u posljednjih pet utakmica, objektivno, podbacili samo u Makedoniji. Sve ostale utakmice, čak i poraz od Belgije, imale su pozitivnih stvari, zaključio je Mihajlović.

Priča dana i dalje je nevjerojatni Zlatan Ibrahimović, koji je pokerom golova sam pobijedio Englesku. Fenomenalni švedski napadač briljirao je i nakon utakmice:

- Tako je to s Englezima. Ako zabiješ protiv njih onda si dobar igrač, a ako ne zabiješ onda nisi dobar igrač. Sjećam se Lionela Messija prije finala Lige prvaka 2009. Tada je zabio protiv Manchester Uniteda i odjednom je bio najbolji na svijetu. Možda će sada tako nešto reći i za mene, objasnio je Ibrahimović.