Marco Materazzi slikao se ispod bizarne statue izlivene prema incidentu u finalu SP-a 2006

Utorak, 06. studenog 2012. 20:02 Napisao/la  SC

Ispred ulaza u Pompidou postavljena je statua koja je izlivena prema incidentu koji se dogodio kada je Zinedine Zidane nasrnuo glavom na Marca Materazzija

Marco Materazzi, stoper Juventusa i talijanske reprezentacije, posjetio je pariški umjetnički centar Pompidou da bi se slikao ispod brončane statute koja služi kao bizarni podsjetnik na finale SP-a 2006. godine.

Naime, ispred ulaza u Pompidou postavljena je statua koja je izlivena prema incidentu, koji se dogodio kada je Zinedine Zidane nasrnuo glavom na Marca Materazzija. Zbog udaranja igrača Zidane je isključen u posljednjoj utakmici koju je odigrao za reprezentaciju, bez njega francuska reprezentacija bila je obezglavljena. Italija je na kraju pobijedila nakon izvođenja jedanaesteraca i postala svjetski prvak.

Incident je izazvao brojne polemike, poglavito kada se otkrilo da se Materazzi u žaru borbe sjetio Zidaneove sestre. Za Talijane Materazzi je vrlo pragmatično obavio glavninu posla u finalu, za Francuze Zidane je opravdano pretjerao braneći čast svoje obitelji.

Na kraju je ispred Pompidua osvanula kontroverzna statua ispod koje se Materazzi vrlo ugodno osjećao.