Luka Bonačić, instruktor u QFA-u: Ne vjerujem da će FIFA oduzeti Kataru domaćinstvo SP-a 2022. godine

Četvrtak, 04. lipnja 2015. 11:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Puno je američkog kapitala uloženo u ovu zemlju! Već se renoviraju postojeći i grade novi stadioni, kao i tri podzemne željeznice, kaže Bonačić, koji radi kao instruktor u katarskom nogometnom savezu (QFA)


Luka Bonačić nije uspio spasiti od ispadanja momčad Al-Shahaniyje SC iz prve lige Katara. Preuzeo je ekipu u situaciji kada je spas od ispadanja iz elitnog razreda bio ravan senzaciji. Bonačić se nikada ne predaje i umalo je uspio u svojoj misiji. Na kraju prvenstvene utrke Al-Shahaniya je zaostala tri boda za Al Wakrahom, ispala iz lige, ali su čelnici katarskog saveza prepoznali Bonačićev rad. Trener    koji godinama radi s momčadima iz Irana, Emirata, Saudijska Arabije... svugdje je ostavio pozitivan dojam. U Kataru je na kraju dobio atraktivan posao kao instruktor u nogometnom savezu (QFA).

Katar je postao obećana nogometna zemlja od kada je dobila domaćinstvo SP-a 2022. godine. Međutim, utjecajni svjetski mediji sve više spekuliraju da će američka administracija zatražiti oduzimanje domaćinstva Kataru i Rusiji zbog korupcijske afere u FIFA-i. Bonačić se nalazi u Splitu, na odmoru je do 20. srpnja i ne izgleda zabrinuto za budućnost katarskog domaćinstva:

- Ne vjerujem da će FIFA-a oduzeti Kataru organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine. Puno je američkog kapitala uloženo u ovu zemlju! Već se renoviraju postojeći i grade novi stadioni, kao i tri podzemne željeznice. U nogometnom savezu Katara postavljen je brojčanik, koji odbrojava dane do poćetka Svjetskog prvenstva. Ne sumnjam da će Svjetsko prvenstvu u Kataru biti jedno od najbolje i najspektakularnije organiziranih. Igrat će se u prosincu 2022. godine, kada će vremenske prilike biti najbolje, kada je temperatura najugodnija za igranje. Dovoljno je spomenuti da u ugovoru, koji su potpisali kada su dobili organizaciju svjetskog prvenstva, između ostalog stoji stavka da će do početka prvenstva zasaditi 22 milijuna stabala da bi se cijeli Katar  zazelenio, kaže Bonačić.